23948sdkhjf

Store gevinster ved oppgradering av presslinje

Neuman Aluminium Raufoss har oppgradert en av sine to AP&T presslinjer. Resultatet er blant annet mer stabil drift og redusert syklustid.

På Raufoss er det en lang tradisjon for aluminiumproduksjon. I dag er selskapet med navnet Raufoss en verdensomspennende avdeling innen Neuman Aluminium Group, som spesialiserer seg på utvikling og produksjon av chassiskomponenter i aluminium til bilindustrien. Neuman Aluminium Raufoss er en global Tier 1-leverandør til blant annet Volvo, Daimler, GM, BMW, Jaguar Land Rover og Ford med produksjonsanlegg i Norge, Kina, Canada og Mexico. Men det er i selskapets norske og kanadiske virksomhet AP&T kommer inn i bildet.

Oppgraderer presslinjene

Raufoss-fabrikken har to linjer som hver har tre presser fra AP&T. De ble installert allerede på slutten av 1990-tallet og har siden da virkelig gjort jobben sin. Begge linjer brukes til å produsere forskjellige typer aluminiumsdeler i en kompleks prosess med et stort antall trinn. Produksjon krever korte syklustider og kjører praktisk talt døgnet rundt, noe som også stiller høye krav til pålitelighet og tilgjengelighet. For å sikre utstyret sitt for fremtiden bestemte Neuman Aluminium Raufoss, i samråd med AP&T året etter, å oppgradere en av linjene med et moderne styringssystem for presser og ny automatisering. Det var imidlertid ingen grunn til å erstatte selve pressene. Med sin ekstremt slitesterke konstruksjon har de fortsatt mange produktive år fremover.

Nytt styringssystem

- Ved å investere i nye lineære roboter ønsket vi både fremtidssikker produksjon og høyere produktivitet. AP&T tok fullt ansvar for hele renoveringen, noe som var en stor trygghet for oss, sier Hans Jørgen Lundstein, prosjektleder i Neuman Aluminium Raufoss.

- Arbeidet begynte i midten av oktober i fjor og ble avsluttet like før jul. Da hadde vi byttet ut en rekke eldre lineære roboter med nye SpeedFeeders og erstattet det gamle styringssystemet med den nyeste generasjonen tilpasset AP&Ts nyeste programvare og med vår nye, brukervennlige HMI, sier Anders Rundén, prosjektleder i AP&T.

Kortere syklustid

I tillegg til en mer stabil prosess har oppgraderingen også muliggjort en betydelig kortere syklustid.

- Gjennom tiltakene vi nå har iverksatt, og serviceengasjementet som også er en del av avtalen, sikrer vi en effektiv og lønnsom produksjon på presselinjen i mange år fremover. På denne måten blir vi med og ruster virksomheten på Raufoss for fremtiden, noe som selvfølgelig er veldig gøy, sier Anders Rundén.

Hans Jørgen Lundstein er veldig fornøyd.

- Hele prosjektet ble gjennomført på en veldig god måte. Installasjonen ble utført til avtalt tid, vi har senket syklustiden og sikret tilgang til reservedeler på lang sikt. Og for våre operatører var det enkelt å gå over fra det forrige til det nye systemet. Vi har med andre ord oppnådd våre mål.

For mer informasjon se: www.meidell.no og www.aptgroup.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.142