23948sdkhjf

Skiens Rustfri Industri med Ermaksan plasmaskjærer

Rivende utvikling innen plasma har gjort det mulig å skjære billig og nøyaktig. Skiens Rustfri Industri AS har nylig investert i en moderne plasmaskjærer med «True-Hole» teknologi som gjør at de kan skjære svært nøyaktig med plasma.

Skiens Rustfri Industri (SRI) leverer et bredt spekter i rustfritt, aluminium og karbonstål, både lokalt og langveis. SRI produserer spesialtilpassede metallbeslag, heisbeslag og rekkverk i stål og aluminium, rustfrie tanker og beholdere, vannvarmere og andre produkter som bedriften skreddersyr. De siste årene har det blitt mye syrefaste tanker og utstyr til fiskeoppdrett, samt levering av stålkonstruksjoner til Follobaneprosjektet i Oslo.

Skjærer finere enn laser

- SRI har kjøpt ny Ermaksan plasmaskjærer levert av TB Maskin AS. Den nye maskinen har Hypertherm XPR 300 plasmakilde med Hypertherms patenterte «True Hole»-teknologi som gjør at den skjærer finere hull enn med laser i tykkere materialer. Gammel problematikk med grader og skjevheter er dermed borte, forteller John Idar Oseberg hos TB Maskin.

Maskinen har skjærebord på 2000mm x 6000mm og skjærekapasitet på 50 mm i stål, 38 mm i rustfritt og 38 mm i aluminium. Den kan skjære fra kant opp til (ikke «piercing» i platen) 80 mm i stål, 75 mm i rustfritt og 50 mm i aluminium.

Maskinkjøp for framtiden

- Vi kjøpte Ermaksan av TB Maskin fordi vi følte vi fikk et godt tilbud og mest for pengene ved å handle fra dem. Vi valgte Ermaksan skjæremaskin sammen med plasmakilden Hypertherm XPR 300, som innehar ny plasmateknologi som vi mener er en framtidsrettet investering. Presis snittkvalitet og lavere driftskostnader enn laser, sier Christian Berntsen hos SRI, og legger til:

- Vi skjærer mye rustfritt og aluminium i tillegg til karbonstål, XPR 300 innehar ny teknologi, «Water vented injection», som bruker vann ved siden av gass, som gjør at man skjærer meget kostnadseffektivt samt at snittkvaliteten blir meget bra. Vi har god erfaring med maskinen så langt. Vi har skjært karbonstål, rustfritt, aluminium, fra 2mm til 40mm med meget gode resultater, konkluderer Berntsen.

For mer informasjon se: www.rustfri-industri.no og www.tbmaskin.no

Fakta:

Skiens Rustfri Industri AS (SRI) ble etablert i 1953 og var da lokalisert i Skien sentrum. Produktene den første tiden var hovedsakelig deler og utstyr til næringsmiddelindustrien.

I 1985 overtok nye eiere driften av selskapet. Disse utviklet bedriften videre og fikk etter hvert kunder innen større prosessindustri og offentlig virksomhet. Etter hvert som oppdragene økte i omfang fant man det nødvendig å flytte til større og mer hensiktsmessige lokaler som ble funnet på Raset i Skien, hvor man flyttet inn i 1995.

Større oppdrag i form av volum og vekt har medført at bedriften i 2000 overtok gamle Elvestad Verksted i Gråten. Verkstedet ligger idyllisk til ved bredden av Skienselva. En av de store fordelene er at verkstedet har en utmerket kai og kan transportere større enheter «vannveien».

Bedriften er sertifisert i henhold til NS ISO 9002.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063