23948sdkhjf

Fremtidsrettet DMG MORI CLX med Fanuc

CLX-serien fra DMG MORI kombinerer innovative teknologiske løsninger og moderne 3D-kontrollteknologi, eksempelvis Fanuc iSeries med iHMI, for en fremtidsrettet produksjon.

mMed de universelle dreiesentrene i CLX-serien, som består av fire modeller, åpner DMG MORI opp sitt komplette teknologiske tjenestespekter for sine kunder. Den modulære utformingen av maskinene muliggjør spesifikasjon av en konfigurasjon i henhold til individuelle krav med forskjellige alternativer og teknologiske løsninger. Utvalget av standardfunksjoner inkluderer allerede kraftige spindler og en raskt vekslende VDI-revolver med tolv stasjoner via direktebevegelig målesystem fra Magnescale samt eksklusive DMG MORI-teknologisykluser, IoTconnector for digital integrasjon av maskinene og innovative 3D-styringer fra Siemens eller Fanuc. Y-aksen, en motspindel og kundespesifikke automatiseringsløsninger fullfører utstyrssortimentet.

Finn din maskinstørrelse

Med CLX-serien, som består av CLX 350, CLX 450, CLX 550 og verdenspremieren CLX 750, introdusert i 2019, dekker DMG MORI et bredt spekter av komponenter. Serien begynner med CLX 350 med en maksimal dreiediameter på ø 320 mm og en dreielengde på maks. 530 mm, opp til CLX 750 for dreide deler med en lengde på opptil 1290 mm med en diameter på ø 700 mm, vil hver bruker finne sin optimale maskinstørrelse. Stangkapasiteten varierer fra ø 65 mm for CLX 350 opp til ø 127 mm med CLX 750. En Y-akse traversavstand mellom +/- 40 mm og ± 80 mm er tilgjengelig for den eksentriske bearbeidingen av komplekse arbeidsstykker avhengig av modellen, mens en subspindel muliggjør sekssidet komplett maskinering.

Kompakt fotavtrykk

Den høye stivheten og termiske stabiliteten til CLX universelle dreiesenter garanterer, ifølge maskinprodusenten, nøyaktig og produktiv produksjon. Spindlene spiller også en vesentlig rolle i dette. Den minste CLX-modellen, CLX 350, har en hastighet på 5000 o/min, en ytelse på 16,5 kW og et dreiemoment på 168 Nm. CLX 750, den største CLX i serien, blir deretter brukt til tung bearbeiding av arbeidsstykker opp til 600 kg. Den er konstruert for kraftig maskinering med 2000 Nm dreiemoment og 46 kW kraft, og scorer - som alle CLX-modeller - med sitt kompakte fotavtrykk på bare 8,9 m².

Dialogbasert programmering med høy brukerkomfort

DMG MORI har integrert moderne 3D-styringer som Siemens 840d og Fanuc iSeries med iHMI i en ergonomisk 19�? DMG MORI SLIMline berøringsskjerm med 45° svingbar rekkevidde. Berøringsgrensesnittet til 19�?-skjermen har blitt en slags industriell standard i dette segmentet. Siden lanseringen i 2015 har DMG MORI allerede stolt på denne brukervennlige og intuitive skjermen i området henholdsvis CLX (Siemens og Fanuc) og CMX V og CMX U (Siemens og Heidenhain) universalmaskiner. Fremfor alt vinner Fanuc iSeries-styring med iHMI med sin pålitelighet og hastighet. Den er preget av dialogbasert og interaktiv programmering. Intelligent Human Machine Interface (iHMI) er utviklet av Fanuc for å sikre høy brukervennlighet og enkel programmering på maskinen. Intuitive menyer, animerte funksjoner og moderne design som statusskjerm muliggjør komplekse produksjonsprosesser fra planlegging til maskinering og optimalisering opp til fabrikkgulvet. Den ikonbaserte hovedmenyen kan eksempelvis brukes til å få tilgang til verktøyadministrasjon, datastyring eller datahåndtering. Videre gir Fanuc iSeries en filvisning og memo-funksjon for tilgang til driftsinstruksjoner, tegninger og tekster. Videre kan operatøren bytte tilbake til den kjente klassiske Fanuc-styringskonstruksjonen fra denne nye iHMI-skjermen med bare ett klikk.

Fremtidssikkert med kundespesifikk automatisering

DMG MORI har gjort CLX-serien fremtidssikret med tanke på den økende digitaliseringen i maskineringsoperasjoner utover styringsteknologi. Eksklusive DMG MORI-teknologisykluser som vekselhastighet, Easy Tool Monitor 2.0 eller multigjengesyklus muliggjør enda mer produktiv maskinering av komplekse arbeidsstykker - disse syklusene er unike i dette segmentet. IoTconnector er også en del av standardutstyret til alle CLX-maskiner. Den muliggjør digitalt nettverk med maskinene, gir høyest mulig beskyttelse ved hjelp av integrert brannmur og muliggjør banebrytende tjenesteløsninger med SERVICEcamera og NETservice. Fremtidsorientert produksjon ledsages av automatisert produksjon - en trend som konsekvent blir fulgt opp og videreutviklet av DMG MORI. På denne måten kan produktiviteten til CLX universelle dreiesentre kontinuerlig forbedres med standard så vel som tilpassede automatiseringsløsninger. Brukere kan velge mellom løsninger innen portal- og robotautomatisering. Den kompakte portallasteren GX 6 brukes innen portalløsninger. For fleksible automatiserte arbeidsstykker med robot kan 2. generasjon Robo2Go kobles til CLX. DMG MORI tilbyr maskin og automatisering fra en kilde her, og sikrer dermed prosesspålitelighet for brukerne på verkstedgulvet.

For mer informasjon se: www.dmgmori.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.188