23948sdkhjf

Ny Shark-tapp gir høy sikkerhet

Dormer Pramet har utvidet Shark Line-programmet med et nytt tappsortiment for høyfast stål og titanlegeringer.

De nye tappene tilbyr høy ytelse og prosessikkerhet i herdede materialer opp til 45 HRC og er tilgjengelige med spondrivende spor (E334) for gjennomgående hull og med spiralriller (E335) for bunnhull.

De gjenkjennes lett takket være sine svarte ringer på skaftet, og de har en veldig robust geometri som bidrar sterkt til høyere eggstyrke, noe som, ifølge produsenten, resulterer i en problemfri produksjon av gjenger av høy kvalitet.

Styrker produktlinjen

Begge variantene er belagt med TiAlN-Top og er laget av et unikt pulvermetallurgisk verktøystål, som har veldig høy seighet og varmemotstand som gir høy ytelse og som skal garantere lang levetid.

Johan Bodin, produktsjef for gjengeverktøy hos Dormer Pramet, sier:

- Med våre Svarte Shark-tapper tilbyr vi kundene våre muligheten til å gjenge høyfaste og ofte dyre arbeidsmaterialer med høyt nivå av sikkerhet og pålitelighet. Se for deg at du, som en siste av mange komplekse maskineringer, gjenger inn i en kostbar komponent, og at enten tappen går av i hullet, eller enda verre, at gjengen går utenfor toleransen. Våre Svarte Shark-tapper gir brukeren den prosessikkerheten som er nødvendig for å forhindre at dette skjer. Denne introduksjonen styrker Shark Lines posisjon ytterligere som en av verdens ledende serier med høyytelses tapper av hurtigstål.

Enkelt valg

Den spondrivende E334 gjenger gjennomgående hull opp til 2,5xD og har en liten sponvinkel som gir god eggstyrke og god sponkontroll. Med en balanse mellom høy etterskjæring på den fasede delen og lavt på resten av gjengene, gjenger spiraltappen E335 bunnhull opp til 1,5xD.

Hver tapp i Dormer Pramets Shark Line-serie har en fargering som indikerer hvilken materialtype tappen egner seg til, noe som gjør valget enkelt. Andre farger i sortimentet er rød ring for legert stål, gul for lavlegert stål, blå for rustfritt stål, grønn for aluminium og hvit for støpejern.

For mer informasjon se: www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.205