23948sdkhjf

Større modenhet innen additiv produksjon

Formnext 2019 fikk hele 28 prosent flere besøkere enn i fjor, mens antall utstillere gikk opp med 35 prosent. Den enorme veksten skyldes både økt interesse for industriell additiv produksjon samt at messen nå regnes som verdens viktigste møteplass for denne industrien.

Maskinregisteret hadde høye forventninger til Formnext 2019. Dels på grunn av at messen de siste årene har hatt en enorm vekst, siden starten i 2015 med 203 utstillere til årets rekordstore deltakelse med 852 utstillere. Antall besøkende har økt fra Den første utgaven hadde drøyt 14.000 kvadratmeter utstillingsareal, mens årets messe kunne notere over 53.000 kvadratmeter. Årets messe fikk 34.532 besøkere fra 99 land (26.919 i 2018).

Bedre messe

Frankfurtmessen har tatt konsekvensen av veksten og flyttet messen til de moderne og arkitektonisk sofistikerte første og andreetasjene i utstillingshallene 11 og 12. Dette medførte en del forvirring blant besøkere og utstillere, men det blir sikkert ikke noe problem når messen arrangeres neste år. Det tilbys nå shuttlebuss mellom hallene og inngangspartiene.

Utstillingshallene var preget av godt opplyste, større og mer profesjonelle stands samt tilnærmet fravær av utstillere som ikke henvender seg til industriell produksjon. Det anbefales å planlegge messebesøket i god tid, både med tanke på flybilletter og hotell, men også selve tiden du skal bruke på messen. Det er store avstander og mye spennende å se, beregn deg god tid!

«Alle tilstede»

Selskaper som 3D Systems, Additive Industries, Addup, Arburg, BigRep, Carbon, Desktop Metal, DMG Mori, Envisiontec, EOS, ExOne, Farsoon, Formlabs, GE Additive, HP, Keyence, Markforged, Materialize, Matsuura, Prodways, Renishaw, Ricoh, Siemens, Sisma, SLM Solutions, Stratasys, Trumpf, Voxeljet, Xerox, XJet og mange andre presenterte enda mer effektive nye produksjonsteknologier og avanserte løsninger for deres integrerte industrielle bruk. Selskaper som BASF, Covestro, Cubicure, Dyemansion, Evonik, Incus, LMI, Sigma Labs og andre, presenterte en rekke internasjonalt etablerte, men også unge selskaper verdensnyheter gjennom hele prosesskjeden. Disse inkluderte for eksempel nye materialer som utvider anvendelsesområdet for additiv produksjon betydelig, for eksempel innen luftfart, bilindustri og jernbaneindustri, samt innen verktøy og formproduksjon. I det viktige feltet etterbearbeiding var det mange utstillere som også kunne presentere innovasjoner som ytterligere fremmer den industrielle bruken av additiv produksjon.

Hele verdikjeden

I tillegg til at hele verdikjeden innen additiv produksjon stilte ut sine nyheter pågikk også en rekke pressekonferanser, foredrag og en egen konferanse – TCT-konferansen – i og rundt messehallene.

I samtale med utstillere og besøkere er det stor optimisme for økt bruk av additiv produksjon i industrien. Flere av utstillerne melder om rekordhøyt besøk på sin stand. Messen har nå fått et så stort omfang at neste år vil undertegnede tilbringe tre hele dager på Formnext. Denne møteplassen tar pulsen på den industrielle additive industrien og er å anbefale dem som har tenkt til å operere innen fagfeltet.

Neste Formnext arrangeres i Frankfurt 10. til 13. november 2020.

For mer informasjon se: www.formnext.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063