23948sdkhjf

Forhindrer delaminering ved bearbeiding av lagvise hybridmaterialer

For luftfartsverksteder som sliter med hullborings- og freseoppgaver i lagvise hybridmaterialer, er den nye JC899-finbearbeidings fresen for lagvise hybridmaterialer og JC898-grovbearbeidingsfresen, ifølge Seco Tools, den perfekte løsningen.

JC899-finbearbeidingsfresen har en patentert to-i-én-geometri som eliminerer problemer med delaminering og fiberuttrekking ved bearbeiding av lagvise materialer, som karbonfiberforsterket polymer (CFRP) kombinert med titan/aluminium. Sammen med JC898-fresen gir JC899-finbearbeidingsfresen tre til seks ganger lenger levetid for verktøyet sammenlignet med konvensjonelle bore/brotsje-kombinasjoner. Dette gir, ifølge produsenten, forurensningsfrie hull og vegger med perfekt overflate. I tillegg oppnår du opptil 300 prosent mer effektive prosesser.

Renere og raskere

JC898 har en avansert fronttannutforming som er ideell for helisk interpolasjon, noe som reduserer skjærestyrken og minimerer risikoen for delaminering når du arbeider med lagvise hybridmaterialer, som kan føre til høyt trykk ved Z-akse-boreoperasjoner og kan forårsake spon som ødelegger overflaten til det borede hullet. De nye verktøyene oppnår renere hull og sideveggoverflater raskere, uten det ekstra tidkrevende trinnet det er å fjerne spon som legger seg mellom materiallagene.

Dobbelt så rask

Den patenterte JC899-finbearbeidingsfresen benytter en to-i-én-geometri for å eliminere sponforurensning, noe som eliminerer behovet for at produsenter må skille lagene for å rengjøre i lagvise hybridmaterialer etter bearbeidingen. Det diamantbaserte STAX-belegget sikrer pålitelige prosesser og produkter med høy kvalitet, mens den doble geometriens venstrespiral hindrer delaminering, fiberuttrekking og sponmerker som skader arbeidsstykkets overflate.

I motsetning til utboringsverktøy, som innebærer tidkrevende benkarbeid og kompliserte målinger for å oppnå nøyaktig delplassering, så eliminerer JC898 og JC899 slikt etterarbeid, noe som betydelig forenkler hullboringsoppgaver i hybridmaterialer av CFRP-titan og -aluminium. Den resulterende prosesser er, ifølge Seco Tools, dobbelt så rask som de som utføres med alternative løsninger, og verktøylevetiden fordobles.

Reduserer trykket

I tillegg gir JC898 og JC899 mange fordeler innen helisk interpolasjon og sidefresing, noe som gir økt prosesstabilitet og -hastighet, samtidig som de reduserer behovet for etterbearbeiding- og benkarbeid. Ved å redusere trykket materialene utsettes for under bearbeidingen forbedrer verktøyene arbeidsstykke kvaliteten, spesielt for CFRP-titanbearbeiding, der det ellers trolig ville oppstå grader.

JC898 og JC899 kan bearbeide lengder eller lagvise oppbygninger fra 15 til 60 mm. JC898 er tilgjengelig med diameter på 8 eller 15 mm, mens JC899 er tilgjengelig med 8,5 og 14,8 mm (etterbehandler) samt en 0.375" diameter.

For mer informasjon se: www.secotools.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078