23948sdkhjf

Rekord for Blechexpo og Schweisstec

Blechexpo 2019 fikk stor vekst sammenliknet med forrige messe for to år siden. Totalt var det rekordmange utstillere, hele 1498 fra 36 land, en økning på 12 prosent siden 2017.

Blechexpo-messen i Stuttgart blir ofte sammenliknet med EuroBLECH i Hannover, og messene arrangeres annet hvert år. Mens tynnplatemessen i Hannover er verdens største i sitt slag er også Blechexpo en viktig møteplass for metallbearbeidende industri som samlet mer enn 41.000 besøkere fra 113 land. Med et samlet utstillingsareal på 108.000 kvadratmeter tiltrakk den 14. Blechexpo, i samkjøring med den 7. sveisetekniske messen Schweisstec, hele 45 prosent utenlandske utstillere. Både utstillerantall og størrelsen på utstillingsarealet er nye rekorder for messeduoen.

Mer bruk av laser

Blechexpo med Schweisstec ble en godt mottatt og viktig teknologi- og kunnskapsplattform innen termisk og mekanisk bearbeiding av plater, rør og profiler, samt maskiner og systemer for stansing, bøying, knekking og forming, helt opp til periferiutstyr inkludert styringer, programvare og løsninger for håndtering og kvalitetssikring. Denne messen en populær markedsplass for bransjens nåværende utfordringer og fremtidige problemstillinger. Som en logisk konsekvens dominerte også fagstoff som dekker digitalisering og automatisering. I stadig større grad legges det vekt på moderne skjæreteknologier: alene ble spørsmålet om laserskjæring presentert av 56 utstillere, og 25 ytterligere selskaper viste teknologier som dekker alle aspekter ved vannskjæring med høyt trykk.

Optimistiske utstillere

I dagens marked, med fokus på lettere konstruksjoner, benyttes ofte ulike materialer som ikke lar seg sammenføye termisk, og derfor fikk mekanisk sammenføying oppmerksomhet. Globalisering, e-handel og bruk av digitale verktøy innen opplæring var tema under foredrag og fagdiskusjoner i ulike fora.

Til tross for nedgang i det tyske markedet var det optimisme blant utstillerne og de norske maskinforhandlerne vi snakket med. Blechexpo og Schweisstec har blitt mer internasjonale og seiler opp som et solid messealternativ for aktørene i tynnplate- og sveiseindustrien.

Neste Blechexpo og Schweisstec blir arrangert 2. til og med 5. november 2021.

For mer informasjon se: www.blechexpo-messe.de

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078