23948sdkhjf

Gapstar ONE setter nye standarder for tråderosjon

| Av Redaktionen | Tips redaksjonen om en historie

Trådprodusenten Berkenhoff, som er en av de ledende leverandørene av EDM-tråd, har lansert en ny EDM-trådgenerasjon merket TRIMPAC. Den består av trådvarianten gapstar ONE.9 og gapstar ONE.5.

De nye trådene skiller seg fra hverandre bare i strekkfasthet, ONE.9 tåler ifølge produsenten 900MPa, mens ONE.5 tåler 500MPa. Trådene skal oppnå betydelig høyere skjæreytelse og høyere skjærepresisjon enn alle andre standardtråder for gnisterosjon som Berkenhoff produserer under merkenavnet bedra.

Spesielt belegg

Utviklingen av TRIMPAC er basert på EDM-trådene cobracut, broncocut og topas som er blitt brukt som standard-tråder for tråderosjon. Tråden gapstar ONE består av en messingkjerne (CuZn37) og en kappe med høyere sinkinnhold og strukturert overflate. Dette har stor innflytelse på erosjonens egenskaper. Belegget er produsert ved hjelp av en ny beleggteknologi utviklet av Berkenhoff. Teknologien er patentsøkt og heter TRIMPAC-prosessen.

Tre effekter i en

Begrepet TRIMPAC står for "Triple Impact Sheath", som indikerer at TRIMPAC-belegget kombinerer tre effekter: Tråden har et tynt oksydlag som fungerer som en halvleder og forhindrer falske utladninger, noe som fremmer skjærekvaliteten, det økte sinkinnholdet i belegget fremmer raskere fjerning av materialet og øker samtidig slitestyrken og overflaten har en spesiell struktur som har en positiv effekt på skjæreytelsen og skjærekvaliteten. Som et resultat av de tre effektene oppnår gapstar ONE-tråden mye høyere skjæreytelse enn forgjengerne.

Høy produktivitet

Eksperimentelle tester viser, ifølge produsenten, at bruk av gapstar ONE i stedet for standard messingtråd i samme maskin, kan spare mer enn 37 prosent i kostnader. Med gapstar ONE kan du oppnå en mye høyere produktivitet sammenlignet med standard EDM-tråd. Dette betyr at erosjonsmaskinene kan utnyttes bedre.

Tekniske data

Trådtypen, gapstar ONE.9 er en høy-ytelse tråd for alle EDM maskiner og er ment for standard bruk. Den har en strekkfasthet på 900 MPa ved en forlengelse på 1prosent. På grunn av sin høye stivhet er tråden meget godt egnet for erosjonsmaskiner som krever en retningsbestemt erosjonstråd for gjentreing. Ved trådbrudd garanteres automatisk trådtreing slik at maskinene kan operere om natten uten tilsyn.

Trådtypen, gapstar ONE.5 har en strekkfasthet på 500 MPa ved en forlengelse på 10 prosent og er beregnet for bearbeiding av koniske konturer. Begge trådene tillater presis maskinering av alle vanlige skjærehøyder. gapstar ONE.9 leveres med en tråd diameter på 0,20, 0,25 eller 0,30 mm, og gapstar ONE,5 med en tråd diameter på 0,25 mm.

Allsidig anvendelse og enkel håndtering

Erosjonstrådene gapstar ONE er beregnet for verktøy-, form- og deleproduksjon, eksempelvis til bearbeiding av stanseverktøy, støpe- og injeksjonsformer samt ekstruderingsverktøy. De som jobber med messingtråd eller tråd med gammafasebelegg, kan nå bruke gapstar ONE uten videre omstilling av maskinen.

For mer informasjon se: www.formogstanse.no

Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Aarbakke og Cognite digitaliserer sammen

Ravema blir distributør for MiR

Korona rammer økonomien hardt - dramatisk kronesvekkelse

Robert Slettmo med nye Jouanel-maskiner

Ny robotløsning optimaliserer produksjonen

NBF Brukermøte på Røros utsatt

Nyhetsbrev

Ultra Technology leverte hastejobb til Lærdal Medical på dugnad

Seco Tools arrangerer live-webinar

Covent i full drift uten permitteringer

Det kommer inn «gladnyheter»

HR–tjenester når du trenger det

2800 som døgnet rundt 3D-printer smittevernutstyr på nasjonal dugnad!

Hannovermessen 2020 avlyses

Utsetter Taiwan International Fastener Show 2020

Strakstiltak kan skape nye arbeidsplasser i havbruksnæringen

Promet holder hjulene i gang

Nye roterende filer for krevende applikasjoner

Seco Tools introduserer Double Turbo hjørnefreser og skjær

Migatronic viste CoWelder på Smart Sveis 2020

Additive World 2020 på web - gratis for deg!

Produserer beskyttelsesskjermer så fort de kan

HR Maskin med nysatsing innen fasing

WireSense: trådelektroden som sensor

Bruk Eksportkreditt Norge nå!

Elmia Produktionsmässor 2020 avlyst

OTC i Houston utsatt til høsten

Control-messen utsatt til mai 2021

Den 31. utgaven av BIEMH er utsatt til november 2020

Høyeffektlaser gir betydelig potensial for norsk industri

MACH-utstillingen flyttes til januar 2021

Nye datoer for GrindTec 2020

Nye datoer for METAV

Ny dato for wire and Tube Düsseldorf: 7. til 11. desember 2020

EIVA-SAFEX på Smart Sveis 2020

Send til en kollega

0.234