23948sdkhjf

Gapstar ONE setter nye standarder for tråderosjon

Trådprodusenten Berkenhoff, som er en av de ledende leverandørene av EDM-tråd, har lansert en ny EDM-trådgenerasjon merket TRIMPAC. Den består av trådvarianten gapstar ONE.9 og gapstar ONE.5.

De nye trådene skiller seg fra hverandre bare i strekkfasthet, ONE.9 tåler ifølge produsenten 900MPa, mens ONE.5 tåler 500MPa. Trådene skal oppnå betydelig høyere skjæreytelse og høyere skjærepresisjon enn alle andre standardtråder for gnisterosjon som Berkenhoff produserer under merkenavnet bedra.

Spesielt belegg

Utviklingen av TRIMPAC er basert på EDM-trådene cobracut, broncocut og topas som er blitt brukt som standard-tråder for tråderosjon. Tråden gapstar ONE består av en messingkjerne (CuZn37) og en kappe med høyere sinkinnhold og strukturert overflate. Dette har stor innflytelse på erosjonens egenskaper. Belegget er produsert ved hjelp av en ny beleggteknologi utviklet av Berkenhoff. Teknologien er patentsøkt og heter TRIMPAC-prosessen.

Tre effekter i en

Begrepet TRIMPAC står for "Triple Impact Sheath", som indikerer at TRIMPAC-belegget kombinerer tre effekter: Tråden har et tynt oksydlag som fungerer som en halvleder og forhindrer falske utladninger, noe som fremmer skjærekvaliteten, det økte sinkinnholdet i belegget fremmer raskere fjerning av materialet og øker samtidig slitestyrken og overflaten har en spesiell struktur som har en positiv effekt på skjæreytelsen og skjærekvaliteten. Som et resultat av de tre effektene oppnår gapstar ONE-tråden mye høyere skjæreytelse enn forgjengerne.

Høy produktivitet

Eksperimentelle tester viser, ifølge produsenten, at bruk av gapstar ONE i stedet for standard messingtråd i samme maskin, kan spare mer enn 37 prosent i kostnader. Med gapstar ONE kan du oppnå en mye høyere produktivitet sammenlignet med standard EDM-tråd. Dette betyr at erosjonsmaskinene kan utnyttes bedre.

Tekniske data

Trådtypen, gapstar ONE.9 er en høy-ytelse tråd for alle EDM maskiner og er ment for standard bruk. Den har en strekkfasthet på 900 MPa ved en forlengelse på 1prosent. På grunn av sin høye stivhet er tråden meget godt egnet for erosjonsmaskiner som krever en retningsbestemt erosjonstråd for gjentreing. Ved trådbrudd garanteres automatisk trådtreing slik at maskinene kan operere om natten uten tilsyn.

Trådtypen, gapstar ONE.5 har en strekkfasthet på 500 MPa ved en forlengelse på 10 prosent og er beregnet for bearbeiding av koniske konturer. Begge trådene tillater presis maskinering av alle vanlige skjærehøyder. gapstar ONE.9 leveres med en tråd diameter på 0,20, 0,25 eller 0,30 mm, og gapstar ONE,5 med en tråd diameter på 0,25 mm.

Allsidig anvendelse og enkel håndtering

Erosjonstrådene gapstar ONE er beregnet for verktøy-, form- og deleproduksjon, eksempelvis til bearbeiding av stanseverktøy, støpe- og injeksjonsformer samt ekstruderingsverktøy. De som jobber med messingtråd eller tråd med gammafasebelegg, kan nå bruke gapstar ONE uten videre omstilling av maskinen.

For mer informasjon se: www.formogstanse.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062