23948sdkhjf

Ficep saglinje til Tibnor

Tibnor er Nordens største stålleverandør. De har nettopp etablert et helt nytt sentrallager for det norske markedet på Eidsvoll Verk, seks mil nord for Oslo. Der fikk de nylig installert en helt ny saglinje fra den italienske sagprodusenten Ficep.

Tibnor reduserer antall lagre i Norge fra fem til ett. Med det nye sentrallageret på Eidsvoll tilbyr Tibnor et enda bredere produktsortiment og høyere leveringskvalitet enn tidligere. Et nytt automatlager effektiviserer plukket tilknyttet rundt 60 prosent av ordremengden.

Tibnors nye sentrallager består av et temperert lagerbygg på 21.000 kvm, samt 29.000 kvadratmeter uteareal. Daglig sender Tibnor ut mellom 300 og 400 tonn, fordelt på rundt 15 til 20 tonn per bil.

Siden mye av stålet som leveres både kappes og primes er saglinjene plassert tett opptil Tibnor sine to slyngrenseanlegg. På den måten reduseres interntransporten til et minimum.

Pris og kvalitet viktig

- Da vi valgte å bygge et helt nytt sentrallager, valgte vi samtidig å flytte fem saglinjer fra tidligere lokasjoner inn i det nye bygget. I tillegg til disse fem saglinjene, ønsket vi også en helt ny linje, forteller Finn Kamås, logistikkdirektør hos Tibnor. Valget ble en ny italiensk Ficep som ble levert av Meidell.

- Da vi skulle velge en leverandør til vår nye saglinje så var det mange vurderinger som skulle gjøres. Vi har et bredt kundespekter, men hovedsakelig leverer vi til mekanisk industri. Det er fortsatt mye produksjon i Norge. Alt fra små gjenstander som bestikk og møbelbeslag, til skip, bygg og anlegg. Selv om vi i Tibnor ikke satser tungt på olje- og gassindustrien, så har vi likevel et lagerprogram for dette, siden mange av kundene våre også har et ben innenfor denne bransjen forklarer Kamås, og fortsetter:

- Det vi la vekt på ved valg av ny sag var en kombinasjon av pris og kvalitet, samt gode tekniske løsninger. Sagen må være hurtig og nøyaktig, noe vi er avhengige av som leverandør av maskinsagtjenester til blant annet byggeindustrien.

Fornøyd med sagleverandøren

Saglinjen Tibnor valgte har modellnavnet Katana, og det er den nyeste Ficep-utviklingen innen automatiske båndsager. Den sager svært raskt og leverer topp kvalitet. Sagen er utstyrt med blant annet hydrauliske horisontale og vertikale holdeklemmer som maksimerer stabiliteten på profiler under behandling. Sagen er i stand til å skjære opp til 60 grader gjærede kutt i begge retninger, og konstruksjonen gjør det enkelt og hurtig å skifte sagblader, samt utføre vedlikehold og rengjøring.

- Før vi bestemte oss for kjøp besøkte vi fabrikken til Ficep i Italia og vi dro på flere befaringer hos andre som hadde kjøpt tilsvarende saglinjer. Hos disse fikk vi bekreftet kvaliteten. Vi har i mange år handlet av Meidell og vi er svært godt fornøyd med de som leverandør. De er vår valgte servicepartner på sager og vi gleder oss over det gode samarbeidet, avslutter Finn Kamås.

For mer informasjon se: www.tibnor.no eller www.meidell.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172