23948sdkhjf

Finnøy Gear automatiserer

| Av Redaktionen | Tips redaksjonen om en historie

I en tid hvor stadig flere norske industrivirksomheter flytter produksjonen til lavkostland, velger Finnøy Gear & Propeller å satse på robotisering og automatisering for å beholde produksjonen sin i Norge. Ved hjelp av 5-akse maskinering vil selskapet fortsette å produsere komponenter av høyeste kvalitet i perfekt organiserte prosesser.

Som en del av selskapets langsiktige strategi legges overskuddet tilbake i bedriften for å investere i en moderne, digitalisert fremtid. I løpet av de siste årene har bedriften investert flere titalls millioner kroner i nytt kontorbygg og en smartere produksjon for økt kvalitet og kontroll på leveringstider. Det er knapt et år siden bedriften investerte i den multifunksjonelle dreiebenken fra Gurutzpe og det forventes at effekten av de omfattende investeringene vil øke i fremtiden.

Allsidighet for kundetilpassing

Selskapet er det aller første i landet som anskaffer seg den fjerde generasjonen DMG MORI DMC 80 FD duoBLOCK, som er en fem-akset dreie- og fresebenk. Maskinen kjennetegnes av funksjonalitet og høy kvalitet for å bidra til å skape bærekraftige løsninger fra oppdrag mottas, prosessplanlegging og 1:1 simulering til maskinering av ferdig arbeidsstykke og levering av komplette fremdriftssystemer. Modellen er utstyrt med en høyhastighets pallettveksler som bidrar til graden av automatisering og et universelt maskineringssenter. FD- t teknologi bor gir et turtall på rundbordet på opptil 800 omdreininger i minuttet og 2050 Nm gir høyere bearbeidingsegenskaper.

- Takket være posisjoneringsnøyaktigheten til det universelle maskineringssenteret oppfyller alle arbeidsstykkene de strenge kravene til kvalitet som vi har, opplyser Kurt Idar Harnes, programmerer ved Finnøy Gear & Propeller.

- Teknologien gir oss den allsidigheten som vi trenger for våre skreddersydde løsninger. Store arbeidsstykker på inntil hele 900 mm diameter og 1450 mm høyde og maksimal belastning på 1400 kg maskineres, fortsetter han.

Automasjon gir fordeler

En nøkkelfaktor for å lykkes med produksjonsteknologien er arbeidsforberedelsen og prosessplanleggingen. Trond Svartdal ved Jærtek har bistått selskapet i å tilføre teknologiske fremtidsrettede løsninger for gunstig utstyrsutnyttelse og effektivisering av arbeidsoperasjoner ved bruk av Edgecam. CAM-løsningen gjør det mulig å utvikle og teste produksjonsprosesser virtuelt som fører til store tids- og kostnadsbesparelser allerede før den første komponenten er produsert. Sven Alvestad ved Seco og Odd Arne Aschehoug ved Kyocera har levert verktøy ved oppstart for økt produktivitet og lønnsomhet.

- Vi ønsker å redusere gjennomløpstiden til et minimum med samme maskineringsresultat som vi allerede har i dag. Vi estimerer tidsbesparelsen til cirka 40 prosent ettersom vi ikke må etterkjøre manuelt eller gjennomføre korrigeringer ved bruk av flere ulike maskiner, forteller Jan Olof Karlsson, produksjonsformann ved Finnøy Gear & Propeller.

- En større grad av automatisering fremmes ikke for å erstatte våre ansatte, men for å redusere produksjons- og materialkostnader. Ved lokal produksjon og bedre produksjonsplanlegging sikrer vi kortere leveringstider ved en kontinuerlig høy kvalitetsstandard, avslutter han.

For mer informasjon se: www.finnoygear.no og www.dmgmori.no

Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Nor-Swiss lanserer Xebec Technology for grading og polering

God påmelding til SMART industri 2021

Ny Generalsekretær/daglig leder for NSF

iTec blir forhandler av TiPTiG europe

Maskinagenten AS – ny maskinforhandler med mye erfaring

Nyhetsbrev

Monitor satser i Norge

Fein med effektiv og trygg fjerning av støv når du sliper

Ny LVD kantpresse på plass hos Smed T. Kristiansen

Wica Cold investerer i ny fiberlaser fra Salvagnini

Wiha’s elektrisk skrutrekker SpeedE i ny utgave

TMTS 2020 blir virtuell, neste fysiske utstilling i 2022

Meidell leverer Emco til Stålesen Mek. Verksted

Reduserer kostnader med høyhastighetsproduksjon

Soraluce styrker Mecvil-verkstedet med en 16-meters fresemaskin

Åpner nytt marked for Jæren Maskinering

Rainpower satser på Strub skjærevæske

Norwegian Tools feirer 30 år

Wictus med Hyundai Robotics

Migma gjør jobben lettere og sikrere

Rengjøringsservietter får NSF godkjenning

Maskininvesteringer gir Depro flere fortrinn

Avgradingsmaskin gir store besparelser

Haas nye VR-serie: «perfekt» 5-akse-løsning

Første 3D metallprinter fra Chiron

Refleksjoner rundt vår rolle innenfor norsk industri i 2020 og årene fremover!

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.203