23948sdkhjf

Platech med ny fiberlaser fra Amada

Flere småserier og økt konkurranse krever raskere produksjon og større fleksibilitet. Platech AS velger igjen Amada når de nå satser på fiberlaserskjæring.

Platech AS er en stansefabrikk som bearbeider alle typer tynnplater. Bedriften utfører så vel små som store oppgaver ved hjelp av moderne teknologi og rasjonelle produksjonsmetoder. Selskapet ble etablert i 1995 og ligger sentralt plasser i Vestfold mellom Tønsberg og Horten i 3000m2 store, nye og moderne lokaler.

- Vi forsøker hele tiden å være en foretrukken samarbeidspartner for våre kunder. Det har vi gjort gjennom betydelige investeringer i moderne produksjonsutstyr og rasjonelle produksjonsprosesser. Våre ansatte er med å gjøre dette mulig ved å inneha høy faglig kompetanse og positiv innstilling til å løse sine oppgaver, forteller Kim Hansen, daglig leder i Platech AS.

Kan ikke leve av bare prototyper

Platech benytter seg av SolidWorks 3D-verktøy slik at man helt eller delvis i utviklingsprosess kan bistå sine kunder. - I tillegg til produksjon tilbyr vi å designe og utvikle produkter fra bunnen av. Legges det frem en idé er vi behjelpelige med å utforme den, og kan i samarbeid med kunden produsere prototyper for testing og justering før oppstart av serieproduksjon, forklarer Hansen, og fortsetter: - Av de 3200 produksjonsprogrammene vi laget i fjor var hele 2500 av dem programmer til nye deler. Men, mange nye deler til tross, vi kan ikke overleve av bare prototyper, vi må også ha serieproduksjon. Derfor er nettopp vår nyeste maskininvestering midt i blinken.

Fiberlaser gir fleksibilitet

Hansen viser oss rundt i produksjonshallen. Her er det uvanlig rent og ryddig, noe vi bemerker, og Hansen svarer med et stort smil at det er noe alle som besøker produksjonshallen bemerker. - Her ser du vår nye investering, en Amada ENSIS 3015 AJ fiberlasermaskin. Vi har en CO2-laser fra en annen maskinprodusent fra før, men valgte fiberlaser denne gangen av flere årsaker, forteller Hansen ivrig. - Foruten at denne maskinen sies å ha vesentlig lavere driftskostnader enn CO2-laser kan den skjære i flere typer materialer, eksempelvis kobber, titan og messing. Det går fort å programmere maskinen. Skjærehastigheten er rask og til vårt bruk, som er platetykkelser fra 0,1 til 25 millimeter, passer fiberlaseren perfekt. Mange av våre kunder lager komponenter med fine radier, noe fiberlaseren takler godt. Etter kun noen måneders bruk er vi veldig fornøyd med resultatene, uttaler Kim Hansen.

Derfor Amada

Hva er årsaken til at dere valgte Amada, det er jo mange gode konkurrenter på markedet? - Da denne bedriften ble startet var det ikke med Amada-maskiner, men for mange år siden kjøpte vi de første maskinene fra Amada. Siden da har vi fått den beste servicen du kan tenke deg, og maskinene er gode, så da vi hentet inn tilbud fra flere maskinforhandlere sto Amada frem med det beste totaltilbudet. Enkelt og greit, svarer daglig leder.

Fordeler hos Platech

Hos Platech er det god stemning og forventingene til fremtiden er gode. - Vi har et fantastisk fint team her. Av totalt 17 medarbeidere har vi to lærlinger. Optimistiske og kompetente fagfolk holder en lett tone i hverdagen og vi kan skilte med dedikerte folk som både er utrolig kreative og som strekker seg langt for å finne de beste løsningene for så vel kunder som for egne kollegaer, sier Hansen, og legger til: - Gjennom utvikling av mange prototyper får vi vital kunnskap om produktutvikling og produksjon, noe kundene vet å verdsette. At vi er lokalisert midt mellom tre store stålleverandører gjør at vi alltid har tilgang på råvarer og slipper å ha store varelagre, noe som gir lavere kostnader og bedre priser ut til kunde. Dessuten kan vi ta hasteoppdrag, noe som alltid verdsettes av kundene.

Veien videre

Platech er godkjent etter ISO 9001:2015 standarden. I begynnelsen av 2015 tok Platech AS i bruk Landax som et verktøy i kvalitetssikringssystemet. I tillegg til å sveise og montere kan bedriften kjøre tredjepartlogistikk for kunder som etterspør dette. Det ser ut som dere har det meste på stell, hvor går veien videre? - Godt spørsmål, vi ser jo alltid fremover og har ideer om mer digitalisering og automasjon. Det krever en del endringer med tanke på hvordan vi organiserer produksjonen vår, blant annet programvareløsninger og maskinstyringer. Stykkproduksjon og små serier krever fleksible løsninger og vi ser oss hele tiden om etter teknologi som er «formålstjenlig», det vil si, som passer vår type produksjon. Har noen tanker om å finne samarbeidspartnere slik at ikke alle tynnplateprodusentene må ha den samme maskinparken. Kanskje kan vi lage et bransjenettverk der vi kan utfylle hverandre. Tiden vil vise om det lar seg gjennomføre. I mellomtiden skal vi fortsette å levere konkurransedyktige kvalitetsprodukter og passe på å fortelle markedet at vi, med den nye Amada fiberlaseren, har fått mer kapasitet og er klare for flere nye oppdrag og hvorfor de skal velge oss, konkluderer Kim Hansen.

For mer informasjon se: www.platech.no og www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.344