23948sdkhjf

Kostnadsestimering – også for additiv produksjon

| Av Redaktionen | Tips redaksjonen om en historie

I de senere år har additiv produksjon og 3D-printing kommet som et reelt alternativ til tradisjonelle produksjonsmetoder. Det kan være utfordrende å finne ut kostnader ved additiv produksjon og sammenligne de med de andre teknologiene som er der ute. Dette gjelder både for de som skal kjøpe inn et produkt og de som selger produksjonstjenester.

Galorath har flere tiårs erfaring med kostnads- og prosjektestimering innen produksjon, maskinvare, programvare og IT-prosjekter. SEER for Manufacturing (SEER-MFG) er deres programvare som er spesielt utviklet med tanke på å gi brukeren et verktøy som gir et bedre kostnadsunderlag for design- og produksjonsavveininger – gjennom hele prosjektprosessen - fra konsept til ferdig produkt. Man får raskt en oversikt over hvilke valg under konstruksjons- eller produksjonsprosessen som er kritisk for kostnadene. SEER-MFG er et fleksibelt system som lar brukeren estimere alt fra enkle mekaniske deler til avanserte sammenstillinger bestående av både mekaniske deler og elektronikk.

Rett fra CAD til kostpris på få minutter

Hvor man tidligere måtte legge inn data om geometri, dimensjoner, og vekt manuelt, gjøres dette automatisk med de nye modulene SEER-3D for additiv produksjon og SEER-3D for maskinering. Dette gjør det enkelt å evaluere forskjellige produksjonsalternativer ved å importere 3D-modellen rett inn i programmet. Dette gir en rask analyse av hva kostnad av delen/produktet er, forteller Harald Hedløv hos Sivilingeniør Sture Hedløv a.s.

De fleste produksjonsprosesser inkludert

SEER-MFG har ferdige oppsett for forskjellige additive prosesser blant annet SLS, SLA, FDM, DED, men samtidig full mulighet til å justere prosessparameter hvis man ønsker. SEER-MFGs omfattende modul for additiv produksjon gir detaljerte estimater om maskintid, oppsett, delehåndtering, fjerning av støttestrukturer og rensing samt HIP (Isostatisk pressing). Siden programmet har vært tilgjengelig for tradisjonelle produksjonsprosesser i mange år, og har full støtte for disse, kan man ved hjelp av noen få tastetrykk sammenligne kostnader ved eksempelvis maskinering fra råemne, støping/maskinering eller 3D-print.

- Dette gjør at det enkelt å finne ut ved hvilket produksjonsvolum 3D-printing er lønnsomt. Også prosesser som sammenstilling, NDT, testing, oppsett og verktøykostnader er standard i programmet, sier Hedløv.

Både for innkjøpere og underleverandører Galoraths programmer brukes både av innkjøpere og underleverandører verden over. For en bedrift som kjøper inn produkter eller produksjonstjenester kan man bruke programmet både for å sammenligne tilbydere og deres kostnadstruktur. Et eksempel er i F35-programmet hvor SEER brukes i samarbeid mellom produsentene og underleverandører for å se hvor kostnader kan reduseres for å sikre riktig pris til riktig tid. Individuell tilpasning

For en bedrift som er en underleverandør tilpasses systemet enkelt ved å legge inn verdier for egne maskiner og prosesser i programmet. Hvis man ønsker, kontrollerer man deretter med historiske data for kjente produkter, for ytterligere finjustering. Disse verdiene lagres i en kunnskapsdatabase som er spesifikk for kunden eller prosessen.

- Dette gir en troverdig, systematisk og repeterbar estimeringsprosess, understreker Harald Hedløv.

Programvaren fra Galorath leveres av Sivilingeniør Sture Hedløv a.s.

For mer informasjon se: www.hedloev.no

Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Vention – lag din egen fabrikk på web

Ny eier av WiTö Stainless investerer i Salvagnini fiberlaser

Nor-Swiss lanserer Xebec Technology for grading og polering

God påmelding til SMART industri 2021

Ny Generalsekretær/daglig leder for NSF

Nyhetsbrev

iTec blir forhandler av TiPTiG europe

Maskinagenten AS – ny maskinforhandler med mye erfaring

Monitor satser i Norge

Fein med effektiv og trygg fjerning av støv når du sliper

Ny LVD kantpresse på plass hos Smed T. Kristiansen

Wica Cold investerer i ny fiberlaser fra Salvagnini

Wiha’s elektrisk skrutrekker SpeedE i ny utgave

TMTS 2020 blir virtuell, neste fysiske utstilling i 2022

Meidell leverer Emco til Stålesen Mek. Verksted

Reduserer kostnader med høyhastighetsproduksjon

Soraluce styrker Mecvil-verkstedet med en 16-meters fresemaskin

Åpner nytt marked for Jæren Maskinering

Rainpower satser på Strub skjærevæske

Norwegian Tools feirer 30 år

Wictus med Hyundai Robotics

Migma gjør jobben lettere og sikrere

Rengjøringsservietter får NSF godkjenning

Maskininvesteringer gir Depro flere fortrinn

Avgradingsmaskin gir store besparelser

Refleksjoner rundt vår rolle innenfor norsk industri i 2020 og årene fremover!

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.156