23948sdkhjf

MANULAB åpnet på NTNU Gjøvik

Før jul 2019 foregikk den offisielle åpningen av MANULAB ved Nasjonalt senter for forskning på vareproduksjon på Gjøvik.

MANULAB er en nasjonal infrastruktur for grunnforskning på vareproduksjon, med laboratorier på Gjøvik/Raufoss, Trondheim og Ålesund. Den er finansiert gjennom forskningsrådet og egeninnsats fra partnerne NTNU, SINTEF Manufacturing og SINTEF Industri, og ledes av Institutt for vareproduksjon og byggteknikk ved NTNU Gjøvik.

Rikholdig MANULAB

MANULAB har mye å by på, blant annet: CT laboratorium, Laboratorium for additiv tilvirkning (AM lab), Laboratorium for trådløs teknologi, Målelaboratorium, Læringsfabrikk, Maskinverksted, Modellverksted, Norsk forskningslaboratorium for universell utforming, Polymer kompositter (ASEM) samt Virtuell og utvidet virkelighet.

Utstyret i laboratoriene brukes til forskning på metallforming, høyt energisk lasersveising, tilsetningsindustri og industri 4.0 med trådløs kommunikasjon, sensornettverk, læringsfabrikker, digitale tvillinger, AR/VR, maskinlæring og avansert kognitiv automatisering.

Laboratoriene er koblet gjennom et nett av kameraer, sensorer og IoT-funksjonalitet som danner et samlet virtuelt laboratorium. Data fra laboratoriene blir samlet inn i en felles database og gjort tilgjengelig for formidling og videre forskning.

For mer informasjon se: www.manulab.org

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078