23948sdkhjf

Fresene går i dybden

Dormer Pramet har utvidet freseprogrammet for produksjon av formverktøy og annen maskinering med en rekke nye produkter. Blant dem er det nye tosidige SNGX11 skjæret for høymatingsfresing med opptil 1,7 mm inngrepsdybde.

Det firkantede SNGX11-skjæret har åtte skjæreegger og er derfor et veldig økonomisk alternativ. Skjærene har en sterk hovedegg som har lang levetid og prosessikkerhet, spesielt når du freser hjørner i en lomme.

Tåler store overheng

SNGX11 er tilgjengelig i to varianter. M er best for stål, men kan også brukes i herdet stål og støpejern. MM tilbyr en mykere skjæreprosess og passer best til rustfritt stål, myke stål og superlegeringer. Begge kan brukes til kopifresing, spiralinterpolasjon, ramping, dykkfresing og planfresing.

De nye skjærene kompletteres av den nye fresen SSN11, som er tilgjengelig i diameter fra 32 - 125 mm, med mellomliggende diameter. Alle fresene har kjølekanaler med en spesiell utforming for ytterligere å forbedre prosessikkerheten, og tåler store overheng på opptil 10xD.

Gir økt levetid

Dormer Pramet har også lagt til en ny F-geometri til ADMX07-freseprogrammet for fin og middels fin fresing.

Den kompletterer M, FA og HF geometrier som allerede eksisterer og er rettet mot lett bearbeiding i rustfritt stål og lavkarbonstål.

Sponbryteren er veldig positiv med en smal eggforsterkning som gjør skjæret velegnet for vibrasjonsfølsom maskinering. Den reduserer støy og gir en jevn skjæreprosess uten skjeggdannelse på de freste veggene.

Skjæret reduserer også skjærekreftene betydelig, noe som ikke bare resulterer i lavere energiforbruk, men også forhindrer herding av arbeidet og dermed gir økt slitestyrke og levetid.

ADMX-skjæret er et universelt 90° verktøy som kan brukes i en rekke freseapplikasjoner.

For mer informasjon se: www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062