23948sdkhjf

50 år med manipulatorer

| Av Redaktionen | Tips redaksjonen om en historie

Pemamek har designet og produsert manipulatorer for krevende sveising i nesten femti år. Manipulatorene muliggjør økt arbeidsfleksibilitet, produktivitet, kvalitet, og de er også gunstige for sveiserne.

Da Pemamek ble etablert for snart 50 år siden, i 1970, var det aller første produktet en liten manipulator. De første manipulatorene ble kun levert til kunder i selskapets hjemland Finland, men allerede på midten av 1970 begynte Pemamek å levere manipulatorer også utenfor sine landegrenser, i første omgang til Sverige og Norge.

De første manipulatorene var kun for cirka 150 kilos arbeidsstykker, mens Pemameks standard manipulatorer i dag er beregnet for opptil cirka 50 tonn.

Støtter sveiserne i deres arbeid Den største fordelen med bruken av manipulatorer er at arbeidsstykker kan justeres til best mulig sveiseposisjon - dette øker, ifølge produsenten, sveiseproduktiviteten med så mye som 70 prosent. Pemameks manipulatorer er en kombinasjon av moderne design og pålitelig, effektiv teknologi, og de kan enkelt integreres med andre PEMA-løsninger.

Manipulatorene er utviklet for å kunne støtte sveisearbeidene på best mulig måte, med funksjoner som praktisk tilskuddsbetjening for fjernkontroll, og med økt oppmerksomhet på HMS og ergonomi.

PEMAs serie med manipulatorene APS Skymaster, FPS Megamaster, HPS Headstock & TPS Tailstock og SPS Skyhook tilbyr et bredt spekter av kapasitet fra 250 kilo opp til 250 tonn. Sammenlignet med manuell håndtering av arbeidsstykker, reduserer manipulatoren usikkerhet rundt kvalitet og risiko for skader, og de gjør det også mulig å spare tid; eksempelvis spares det, ifølge produsenten, med PEMA APS opptil 700 timer per år sammenlignet med manuell håndtering.

Tilbyr spesialtilpasset manipulator

PEMA APS Skymaster manipulatorer er Pemameks mest populære produkter; serien består av et bredt spekter av standardprodukter med kort leveringstid. Alle manipulatorer i PEMA APS Skymaster-serien, det største utvalget av manipulatorer på markedet i dag, er utstyrt med justerbar rotasjons-, vippe- og høydebevegelsesfunksjon som gjør det mulig å løfte, dreie og vippe tunge arbeidsstykker med kompleks geometri. Muligheten for trinnløse justeringer av arbeidsstykket skal garantere optimale, produktive og ergonomiske arbeidsstillinger for sveiseren.

Lastekapasiteten på standardmodeller varierer fra 250 kg til 50.000 kilo. Ved behov for større kapasitet tilbyr Pemamek kunden en spesialtilpasset manipulator.

Rask levering

Hver manipulator er designet av og hos PEMA og produsert med komponenter av høy kvalitet. Frekvensstyrte AC-drevne rotasjonsbevegelser er jevne og nøyaktige under alle lasteforhold.

Kraftige, hydraulisk betjente vippe- og høydejusteringer muliggjør sikker plassering av arbeidsstykket i optimale sveise- og arbeidsstillinger. Det hydrauliske systemet er utstyrt med innebygde sikkerhetsventiler for å unngå skader på slangen. Alle bevegelser styres enkelt med en fjernkontroll, og operatøren kan overvåke rotasjonshastigheter fra en skjerm.

PEMA APS Skymaster er kompakt i størrelse, men den er bygget for store bevegelser og designet for å takle selv de mest robuste forholdene. Kundene er garantert rask levering og produksjonsstart, og tilbys omfattende internasjonal PEMA-service, gjennom samarbeidet.

iTec AS distribuerer PEMA i Norge og står for levering, igangkjøring og opplæring, samt service og oppfølging.

For mer informasjon. www.itec.as og www.pemamek.com

Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

HR–tjenester når du trenger det

Over 1300 som døgnet rundt 3D-printer smittevernutstyr på nasjonal dugnad!

Hannovermessen 2020 avlyses

Utsetter Taiwan International Fastener Show 2020

Promet holder hjulene i gang

Nye roterende filer for krevende applikasjoner

Nyhetsbrev

Strakstiltak kan skape nye arbeidsplasser i havbruksnæringen

Seco Tools introduserer Double Turbo hjørnefreser og skjær

Migatronic viste CoWelder på Smart Sveis 2020

Additive World 2020 på web - gratis for deg!

Produserer beskyttelsesskjermer så fort de kan

HR Maskin med nysatsing innen fasing

WireSense: trådelektroden som sensor

Bruk Eksportkreditt Norge nå!

Elmia Produktionsmässor 2020 avlyst

OTC i Houston utsatt til høsten

Control-messen utsatt til mai 2021

Lascentrum viste seg på Smart Sveis 2020

Inviterer til «gladnyheter»

Cody vil bidra til å bekjempe koronaviruset

Den 31. utgaven av BIEMH er utsatt til november 2020

Høyeffektlaser gir betydelig potensial for norsk industri

MACH-utstillingen flyttes til januar 2021

Raskere digital produksjon med RobotStudio

Nye datoer for GrindTec 2020

Nye datoer for METAV

Ny dato for wire and Tube Düsseldorf: 7. til 11. desember 2020

EIVA-SAFEX på Smart Sveis 2020

Send til en kollega

0.141