23948sdkhjf

Temakveld med 3D-printing hos DNV GL

En fremtid med 3D-printing (additiv produksjon) er tema når Norsk Forening for Stålkonstruksjoner, i samarbeid med DNV GL, inviterer alle medlemmer og andre interesserte til temakveld på Høvik. Oppmøte i Veritas 2, resepsjon Syd.

Tid: Tirsdag 17. mars, kl. 16.30 – 18.30 Sted: DNV GL på Høvik, Bærum

Denne temakvelden tar for seg hvordan bransjen nyttiggjøre 3D-printing (additiv produksjon). Fokus blir på både fordeler og utfordringer, samt det som gjøres innen teknologiutvikling for å sikre robuste og kvalitetssikre løsninger i tråd med morgendagens behov.

Digital fremtid

Et forholdsvis nytt begrep er Industri 4.0. Dette beskriver den fjerde industrielle revolusjonen, en utvikling der internett smelter sammen med produksjon og produkter. Mange snakker om IoT - «the internet of things» - hvor sensorer brukes for å styre produksjon og vedlikehold, eller noe så enkelt som bruk av mobilen til å kommuniserer med kjøleskapet eller sentralvarmen.

Fremtiden har store forventninger til at Industri 4.0 vil være med å forbedre hverdagen til industrien med bedre sikkerhet, høyre oppetid, øke lønnsomhet og mindre CO2 utslipp.

3D-printing vil på mange områder bli en viktig muliggjører for Industri 4.0, og forventes å få en betydelig vekst i stålbransjen.

I denne temakvelden ønsker Norsk Forening for Stålkonstruksjoner å presentere litt av det foreningen gjør innen dette området og hvordan den tror bransjen vil bruke denne teknologien fremover.

Program

16.30-17.15 Noe å spise 17.15 - 17.45

AM - Additive Manufacturing En kort innføring til tema med som inkluderer tilgjengelige prosesser, forklare deres underliggende fysiske prinsipper, presentere praktiske eksempler fra felles industriprosjekter, standarder og kvalifisering av AM-deler, samt diskutere aktuell forskning. ved Harsharn Tathgar

17.45-18.30

Prosjektpresentasjoner AM og DNV GL Oversikt over prosjekter DNV GL har globalt ved Harsharn Tathgar Lansering av to nye JIPer DNV GL har lansert to nye JIPer i uke 5-2020 som vil bli presentert 1. ProGRAM JIP fase II 2. Digital warehouse Ved Harsharn Tathgar og Ole-Bjørn E. Moe 18.30 slutt

Påmelding her

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063