23948sdkhjf

Ny C.B. Ferrari hos Fenner Mandals

| Av Redaktionen | Tips redaksjonen om en historie

Fenner Mandals er ledende i verden innen produksjon av høykvalitets flatrullingsslanger og sirkulære vevstoler. De har lenge hatt en C.B. Ferrari CNC-fres i sin krevende produksjon av maskindeler. Nå var tiden inne for å fornye Ferrari-fresen og det var aldri noen tvil om erstatteren, en ny Ferrari.

Fenner Mandals har en lang og suksessfylt industrihistorie, helt tilbake til 1775, da Fenner Mandals het Mandals Reberbahne og seilskipene trafikkerte kysten. Bedriften produserte da tau og rep. Produktene utviklet seg, og som den eneste bedriften i landet startet de senere med produksjon av brannslanger i naturfibrene lin og hamp. I 1922 så den første sirkulære vevstolen dagens lys, og det var denne som la selve grunnlaget for dagens slangeproduksjon.

Ny maskininvestering

Utviklingen til bedriften har helt siden begynnelsen vært tuftet på nytenkning, satsing på dyktige folk og investeringsvilje. Kommer du inn i maskinhallen får du raskt øye på den nyeste maskininvesteringen, levert av ABC-Maskin AS – en høypolert, rød, skinnende Ferrari. Det 5-aksede maskineringssenteret, modell B186, er ifølge maskinforhandleren, markedsleder i sin klasse innen presisjon og nøyaktig repeterbarhet. Maskinen er utstyrt med vribart hode, roterende bord og spindelhastighet på inntil 20.000 omdr/min, men kan faktisk leveres med 40.000 omdr/min Det er de kompakte aksebevegelsene, og de absolutte lineære målestavene, på alle akser, som er noe av hemmeligheten bak den ekstreme presisjonen.

- Dette er den optimale maskinen for oss. Vi har behov for ekstrem nøyaktighet, fleksibilitet og effektivitet. Med Ferrari B186 kan vi lage absolutt alle tenkelige, komplekse maskindeler, presist og effektivt. Det er gøy med en C.B. Ferrari, og maskinen er en god motivator for våre operatører, sier Kjell Gunnar Noddeland, driftsleder hos Fenner Mandals.

I hallen hos Fenner Mandals står det selvfølgelig flere maskiner, blant annet Johnford CNC-dreiebenker og Johnford maskineringssentere, også disse levert av ABC-Maskin AS da de var nye. Noddeland er svært godt fornøyd med de kraftige Johnford-maskinene og den solide, driftssikre kvaliteten.

- De rusler og går, som Noddeland sier, uten problemer. Han forteller videre at de bruker Mastercam til all programmering i alle CNC-maskinene, noe de har gjort siden 1997.

Motivasjon og kompetanse

Motivasjon og kompetansebygging er også en av suksessfaktorene hos Fenner Mandal. For å produsere de beste flatrullingsslangene og vevstolene i verden er det mange faktorer som spiller inn. Det rette produksjonsutstyret, er bare ett av dem.

- Man må selvfølgelig også ha smarte og dyktige folk til å betjene maskinene og til å konstruere nye deler, til å tenke ut og forske frem nye materialer og se nye muligheter. Fenner Mandal satser på dyktige folk i alle ledd; i produksjonen, innen FoU, HR, salg og ledelse. Vi investerer i de ansatte, og for ledelsen vet at de er den viktigste ressursen, uttaler Noddeland.

Innovasjon gjør det umulig mulig

Innovasjon står sentralt hos Fenner Mandals.

- Med våre flatrullingsslanger i ulike materialer kan vi gjøre det umulige mulig, sier Knut Mjåland, daglig leder, hos Fenner Mandals.

Et eksempel er da de løste problemet til et forskerteam fra det nasjonale instituttet for havteknologi i India. Forskerteamet jobber med utvikling av undersjøisk gruvedrift på 6000 meters dyp. Utfordringene var å frakte knuste mineraler opp fra havbunnen. En oppgave som kunne virke umulig. Forskerne fra India lette verden over og fant til slutt løsningen hos Fenner Mandals. – Vi løste utfordringen ved å benytte ekstremt sterke slanger, produsert ved bruk av et spesial aramid-garn i det vevde materialet, forklarer Knut Mjåland.

Kun det beste er godt nok

Andre utfordrende elementer som høytrykksluft, gasser og brennbare væsker krever selvsagt slanger av høy kvalitet og spesielle materialer for å beskytte både mennesker, miljø og verdier. Her er det ikke plass for kompromiss, kun det beste er godt nok når du jobber med væske under høyt trykk. Miljø er også noe Fenner Mandal har sterkt fokus på. Produksjonen skal ikke bare være gunstig for ansatte og eiere, men den skal også være bærekraftig med hensyn til miljøet.

Hele 95 prosent av slangeproduksjonen eksporteres. Kundene befinner seg over hele verden innen sektorer som olje og gass, brann, gruve, rørrenovering, bygg og anlegg og landbruk.

Inn i fremtiden med gigant i ryggen

Mandals er en sterk merkevare i sin bransje og tiltrekker seg viktige investorer. I 2018 gikk den franske giganten Michelin, et verdensomspennende industrikonsern med hovedkontor i Frankrike, inn og kjøpte opp bedriften. Daglig leder Knut Mjåland kan fortelle at dette har vært svært positivt.

- Vi har sterke eiere i ryggen som ser kvaliteten og potensialet til bedriften, og som ønsker å satse på driften i Mandal. Fenner Mandals har betydelig kapasitet og er godt posisjonert til å vinne enda større markedsandeler verden over. Med de aller beste produktene, kvaliteten og servicen ser fremtiden svært lys ut for Fenner Mandals, konkluderer Mjåland.

For mer informasjon se: www.mandals.com og www.abc-maskin.no

Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Aarbakke og Cognite digitaliserer sammen

Ravema blir distributør for MiR

Korona rammer økonomien hardt - dramatisk kronesvekkelse

Robert Slettmo med nye Jouanel-maskiner

Ny robotløsning optimaliserer produksjonen

NBF Brukermøte på Røros utsatt

Nyhetsbrev

Ultra Technology leverte hastejobb til Lærdal Medical på dugnad

Covent i full drift uten permitteringer

Seco Tools arrangerer live-webinar

Det kommer inn «gladnyheter»

HR–tjenester når du trenger det

3000 som døgnet rundt 3D-printer smittevernutstyr på nasjonal dugnad!

Strakstiltak kan skape nye arbeidsplasser i havbruksnæringen

Hannovermessen 2020 avlyses

Utsetter Taiwan International Fastener Show 2020

Promet holder hjulene i gang

Nye roterende filer for krevende applikasjoner

Seco Tools introduserer Double Turbo hjørnefreser og skjær

Migatronic viste CoWelder på Smart Sveis 2020

Additive World 2020 på web - gratis for deg!

Produserer beskyttelsesskjermer så fort de kan

HR Maskin med nysatsing innen fasing

WireSense: trådelektroden som sensor

Bruk Eksportkreditt Norge nå!

Elmia Produktionsmässor 2020 avlyst

OTC i Houston utsatt til høsten

Control-messen utsatt til mai 2021

Den 31. utgaven av BIEMH er utsatt til november 2020

Høyeffektlaser gir betydelig potensial for norsk industri

MACH-utstillingen flyttes til januar 2021

Nye datoer for GrindTec 2020

Nye datoer for METAV

Ny dato for wire and Tube Düsseldorf: 7. til 11. desember 2020

EIVA-SAFEX på Smart Sveis 2020

Send til en kollega

0.25