23948sdkhjf

EIVA-SAFEX på Smart Sveis 2020

- EIVA-SAFEX er spesialister på skjære- og sveiseprosesser samt løfteoperasjoner som vi fikk vist på Smart Sveis-konferansen, forteller Ole-Martin Martinsen, daglig leder hos EIVA-SAFEX.

EIVA-SAFEX er et firma som siden 1999 har satset på å gå i dybden med produkter som stiller høyere krav til kompetanse, dokumentasjon, opplæring av operatører og service. Denne satsningen til nå har resultert i 11 avdelingskontorer med til sammen 72 ansatte, hvor en tredjedel er serviceteknikere.

- Vår visjon er å være best på å tilføre verdier i disse områdene, og dette skal vi vise frem i løpet av konferansen, sier Martinsen.

UR + sveis = sant

Et av mange momenter er Weld@Net, som ble utviklet for 10 år siden. Dette er et system som gir brukeren alle sveisedata dokumentert elektronisk. Alt fra mengde, ampere, volt og sveise- og tidsforbruk registreres, og du som kunde eier alle data.

- Vi viste hvordan sveisemaskiner og Universal Robots raskt kan integreres i produksjonen. Den enkle programvaren er tilpasset Universal Robots, og er CE-sertifisert. Den danske robotprodusenten er verdensledende på de såkalte kooperative robotene som har en kraftig utvikling i disse dager siden investeringen tilbakebetales helt ned mot seks måneder, forklarer Martinsen, og legger til:

- Nye prosesser gir opp mot 50 prosent høyere sveisehastighet som kan utnyttes ved robotisering mot håndsveising hvor dette i praksis vanskelig kan utnyttes i samme grad.

Solid til stede på Smart Sveis

- Vi hadde seks personer fra EIVA-SAFEX, og hadde en faglig presentasjon av våre hovedområder under konferansen. Vi fikk også fortalt om våre kurs og trening av operatører for mer oppetid, og om vårt fokus på HMS, som bare blir viktigere og viktigere for hvert år som går, avslutter Ole Martin Martinsen.

For mer informasjon se: www.eiva-safex.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078