23948sdkhjf

Sole med i Kongsberg Technology Cluster

Sole AS er en ledende leverandør av metallkomponenter til varmtvannindustrien i Norden. Bedriften er nå medlem av Kongsberg Technology Cluster, og blir med det en del av et fellesskap definert av høyteknologisk kompetanse, innovasjon og samarbeid.

– Vi ønsker å bygge tettere relasjoner med nabobedrifter, samarbeide på tvers av sektorer, og knytte oss til teknologien og kunnskapen som finnes i Kongsberg-miljøet, sier Tom Johansen, salg- og markedsansvarlig hos Sole AS.

Kongsberg Technology Cluster er et nettverk av 20 teknologibedrifter, industribedrifter, forskningsmiljøer og utdanningsinstitusjoner. Målet er å bli mer konkurransedyktig gjennom kunnskapsdeling, felles utviklingsprosjekter, og økt tilgang på relevant kompetanse. Å være medlem betyr å bli en del av et aktivt, teknologifokusert nettverk der samarbeid og innovasjon er kjernen.

Ser fremover

For Sole AS handler medlemskapet først og fremst om å se fremover og er et viktig steg i arbeidet med å etablere en mer diversifisert stiftelse.

- En av grunnene til at vi søkte om medlemskap er den nåværende globale situasjonen. Vi ønsker å være en del av et Europa som kan stå sterkere alene. Det gjør det meningsfylt å starte lokalt og utforske hvordan vi kan utvikle og produsere smartere sammen med andre, sier Johansen.

Sole har i dag spesialisert seg på produksjon av varmevekslere og rørsystemer.

- Vi produserer våre egne rør og kan bøye dem til enhver form. Dette er noe vi tror kan være relevant for andre i nettverket. Vi har både teknologien og produksjonsløsningene som kan gi verdi i ulike sammenhenger, sier han.

Utforsker nye markedsområder

Medlemskap i Kongsberg Technology Cluster kan også åpne dører til nye bransjer og kompetanseområder.

- Vi ønsker å diversifisere. Det er derfor vi har som mål å utforske nye markedsområder og er villige til å investere i nytt produksjonsutstyr for å møte behovene til potensielle kunder. Akkurat nå er vi en del av et spennende prosjekt ledet av klyngen som fokuserer på 3D-printing, også kjent som additiv produksjon, og sirkulær økonomi. Vi ser på mulighetene for å skaffe lokale råvarer, kombinert med lokal produksjon og gjenvinning, i samarbeid med selskaper som Uvdal Maskinfabrikk, GKN Aerospace og SINTEF. Det ligger seriøs kompetanse i dette samarbeidet og høye ambisjoner bak, sier Johansen.

For mer informasjon se: www.solesolutions.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.27