23948sdkhjf

Control 2024 – mer kompakt og personlig

Årets Control, den internasjonale messen for kvalitetskontroll, var den 36. utgaven. Denne gang mer kompakt og med kun to utstillingshaller i bruk, hall 8 og 10 i Stuttgart messesenter.

Control er en årlig fagmesse innen kvalitetskontroll. Den dekker mange ulike bransjer og tiltrekker seg internasjonale utstillere og besøkende. Til tross for færre utstillere og besøkere enn ved forrige messe i 2023 var det positive tilbakemeldinger å spore fra utstillere.

Gode skussmål

Werth Messtechnik er tradisjonelt representert på Control. Adm. direktør Dr. Ralf Christoph understreket også i år den livlige besøksinteressen:

- Control er fortsatt den viktigste begivenheten for vår industrisektor. Også på internasjonalt nivå er det ingen sammenlignbar begivenhet noe sted.

Sammen med teamet sitt demonstrerte David Skuratowicz, adm. direktør for a3Ds, en robotmålecelle for store komponenter med et ti-tonns roterende bord. Også her var det stor interesse:

- Dette er den viktigste messen for oss som utstiller. I år stiller vi kun ut på Control, fordi det er her vi knytter høyt kvalifiserte kontakter. Menneskene vi møter her har velfundert kompetanse på måleteknologi. Du trenger ikke å forklare måleteknologi for noen her – du dykker bare rett inn i spesialiserte tekniske diskusjoner. For oss er suksessraten forretningsmessig høyere på Control enn på andre messer.

Emma Hars, markedssjef i Metrologic Group, uttalte veldig kort:

- For oss er Control årets viktigste messe.

Jens Düffert, adm. aksjonær i Witte, ga også et positivt messeoppsummering:

- Vi ble veldig overrasket over de sterke tilbakemeldingene vi fikk på Control 2024. Selv om noen av de store aktørene ikke stilte, kom det mange besøkende til standen vår og benyttet muligheten til å sette seg inn i produkter som tilbys av mindre bedrifter. Fra dette perspektivet var messen uvurderlig for oss.

Praktisk produkt

Fra Maskinregisterets perspektiv var det tydelig at flere av de store aktørene innenfor vår lesergruppe var fraværende. Blant annet sendte Zeiss ut en pressemelding i forkant av messen at de ønsker å delta kun hvert annet år. Likevel var det nyheter å spore og det første som møtte oss var den sveitsiske utstilleren Rego Fix med sitt nye produkt: ForceMaster. Det er et verktøy for måling av spindeltrekkraften på verktøyholderen.

- Like viktig som et stivt verktøy-til-verktøyholder-grensesnitt er for optimal maskinering, er også trekkraften til verktøymaskinens spindeltrekk på verktøyholderen. Mange ganger oversett eller neglisjert til det er for sent. Trekkraften bør kontrolleres med jevne mellomrom – hver 60. til 90. dag – på hver spindel i verkstedet, uttaler Jan Votteler, leder for industrielt partnerskap i Tyskland hos Rego Fix.

For å gjøre testing, sporing og dokumentering av spindeltrekk enklere enn noen gang, spesielt for verksteder med en flere verktøymaskiner, utviklet Rego-Fix sitt ForceMaster-trekkverktøy. ForceMaster ble først introdusert på EMO 2023 i Hannover, og er det nyeste tillegget til Rego-Fix metrologilinjen.

- ForceMaster måler raskt trekkraften på draget og tilpasser seg praktisk talt enhver maskinspindel. Mer enn et dusin tilgjengelige adaptere tres på verktøyet for å måle alle populære spindelkoner, inkludert HSK, SK, BT, CAT og andre. Denne fleksibiliteten gjør ForceMaster til et universelt måleverktøy, mener Votteler, og legger til:

- Med ett robust måleverktøy kan operatører sikre at spindeltrekkraften oppfyller produsentens anbefalinger for å redusere vibrasjoner, verktøy- og trekkskader og til og med havarerte spindler.

Rego Fix forhandles i Norge av Nor-Swiss og Øberg Verktøy.

Modulært og enkelt

På standen til Christian Bewer GmbH ble Pintec - det modulære smarte adaptive festesystemet – vist frem. Det byr på rask festing av arbeidsstykker selv med komplekse former. Få deler, prototyper eller små serier med komplekse arbeidsstykker kan festes raskt og enkelt med Pintec. Oppsett og håndtering av Pintec er ifølge den tyske produsenten enkelt å implementere. Systemet brukes på alle områder der forskjellige arbeidsstykker må festes, eksempelvis ved måling, montering, laser- og nålgravering og automatisering.

Ny messe i 2025

Neste utgave av Control holdes 6. til 9. mai 2025. i messesenteret som er lokalisert rett ved Stuttgart internasjonale flyplass.

For mer informasjon se: www.control-messe.de

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078