23948sdkhjf

ISCAR endrer metallsponingen

ISCAR «revolusjonerer» metallsponing igjen med sin siste produktlansering, "LogiQuick". Dette nye merkenavnet betegner ISCARs nye markedsføringstema og omfatter de tre nøkkelordene: Logic, IQ og Quick.

ISCARs tidligere kampanjer har allerede fremhevet viktigheten av intelligente skjæreverktøy for avansert maskinering, og gir logiske løsninger som oppfyller primærbehovene i moderne produksjon. Disse verktøyene har blitt en markedsstandard i en rekke verksteder verden over. Tilføyelsen av "Quick" i logoen gir imidlertid en følelse av forventning. Hvilke nye utfordringer vil kampanjeproduktene by på? Er det rett og slett et fengende merkenavn eller et grunnleggende konsept? ISCAR forklarer betydningen av logoen og dens implikasjoner.

Effektiv sponavvirkning

Innenfor metallskjæring er produktiviteten direkte knyttet til metallavvirkningsvolumer (MRR). For å øke maskineringshastigheten, jobber metallbearbeidingsindustrien mot "rask sponavvirkning", som refererer til prosesser som effektivt og raskt fjerner materiale ved hjelp av maskinering. Disse prosessene involverer bruk av maskiner, strategier, teknikker og skjæreverktøy som muliggjør raskere mer effektiv maskinering, og dermed reduserer skjæretiden. I mange tilfeller ligger imidlertid den primære hindringen for å fullt ut utnytte avanserte, verktøymaskiner og lovende maskineringsstrategier i selve skjæreverktøyet. Skjæreverktøyet blir ofte det svakeste leddet i hele maskineringsprosessen, og begrenser potensielle gevinster i produktivitet og hindrer reduksjon av maskineringskostnader og vekst i lønnsomhet.

ISCAR mener at det endelige målet for en verktøyprodusent er å levere skjæreverktøy som sikrer effektiv sponavvirkning. Disse verktøyene skal ikke bare ha effektive arbeidsegenskaper for å muliggjøre sponavvirkningshastigheter, men også ha egenskaper som repeterbarhet, allsidighet, brukervennlighet og høy utnyttelsesfaktor. Samlet representerer disse verktøyets «IQ», som er avgjørende for å utnytte det fulle potensialet til avanserte maskineringsverktøy. Dette prinsippet styrer utviklingen av skjærende verktøy, og utnytter ekspertisen til verktøyutviklere, teknologer, metallurger, produsenter og alle som er involvert i å skape innovative verktøyløsninger for intelligent maskinering i metallbearbeidingsindustrien.

ISCARs siste kampanje avslører en rekke banebrytende skjæreverktøy, inkludert produkter for dreiing, avskjæring, sporing, boring og fresing.

Roterende verktøy

Stålkonstruksjonbjelker spiller en avgjørende rolle i bygningskonstruksjoner og rammeverk, og krever boring av mange hull før montering. Imidlertid mangler klemmemekanismene på maskiner ofte stivhet, noe som utgjør en utfordring for boreverktøy. For å håndtere disse begrensningene er det viktig med et adaptivt design på boreverktøyet for å kompensere for ikke-stive forhold, og optimal boreytelse. Det har derfor topp prioritet å finne et effektivt boreverktøy for bjelker. ISCAR har utviklet en ny løsning (fig. 1) basert på det etablerte Sumocham-konseptet med monterte verktøy med utskiftbart borehode laget av wolframkarbid. Denne løsningen inneholder tre nøkkelelementer: HM-kvaliteten, skjæregeometri og holderdesign. Den spesialutviklede PVD-belagte IC954-HM-kvaliteten gir god motstand mot deformasjon. Det nye IHP-BP utskiftbare skjæret har en dedikert sentrerende skjærekant, som sikrer sikker materialgjennomtrengning, mens de skarpe hjørnene på hodet effektivt forhindrer dannelse av grader. I tillegg forbedrer det forsterkede borskaftet dynamisk stivhet. Som et resultat gir det nye Sumocham-produktet en effektiv løsning for boring av relativt tynne bjelkeseksjoner under ustabile forhold.

ISCAR introduserer et annet innovativt roterende produkt, det modulære Sumocham-borehodet med Multi-Master-tilpasning, som kombinerer styrken til to ledende ISCAR-produktlinjer. Denne nye borholderen er utviklet for å passe alle de utskiftbare Sumocham-hodene, og gir allsidigheten til en modulær verktøyenhet. Den er spesielt utviklet for å benyttes på et bredt spekter av Multi-Master-skaft, noe som muliggjør enkel tilpasning når det gjelder form, total lengde og diameter. Dette reduserer ikke bare verktøybeholdningen for, men minimerer også behovet for spesielle verktøy. Kombinasjonen av Sumocham og Multi-Master skaper en lovende synergieffekt som gir et stort potensial.

Effektiv fjerning av et stort volum spon gjennom fresing er avgjørende i produksjonen av kritiske belastede deler, for eksempel flykomponenter laget av titanlegeringer. Forlengede rillefreser, også kjent som "milling porcupines", er svært effektive for denne type maskinering, spesielt ved fresing av hulrom, lommer og brede kanter. Suksessen til slike verktøy avhenger av en kombinasjon av produktivitet, pålitelighet og kostnadseffektivitet. ISCAR introduserer Quick-X-Flute (fig.2), en ny familie av 90-graders «extended flute shell mills» med tosidige firkantede skjær. Disse fresene er designet med en optimalisert rilleform som skaper en balanse mellom verktøystivhet og effektiv sponavvirkning, noe som muliggjør høye sponfjerningshastigheter (MRR) med betydelig radiell inngrep. Den utviklede rilleprofilen forbedrer vibrasjonsmotstanden, spesielt ved inn- og utkjøring av arbeidsstykket, noe som gir økte skjæredata og forbedret produktivitet. Kjølekanalene i fresen har utskiftbare dyser og frontaluttak, noe som muliggjør direkte høytrykkskjølevæsketilførsel (HPC) til skjæresonen. Dette forbedrer kjøling og smøring, og bidrar til effektiv sponkontroll. I tillegg tilbyr det dobbeltsidige firkantede skjæret åtte skjæregger som øker materialets utnyttelse betraktelig.

Ikke-roterende verktøy

For å oppnå suksess med maskinering av høytemperatur superlegeringer (HTSA), er valget av riktig skjæreverktøymateriale avgjørende. ISCAR introduserer IC1017, en ny wolframkarbidkvalitet spesielt utviklet for ISO-standardiserte skjær brukt i dreiing av HTSA. Denne karakteren har en submikronstruktur med høy hardhet og er belagt med PVD som muliggjør høyere skjærehastigheter for økt produktivitet.

ISCAR introduserer Logiq-6-Turn (fig. 3), et nyutviklet trekantet skjær som tilbyr en kostnadseffektiv løsning for halvfinish og ferdiggjøring med fokus på å oppnå høy overflatekvalitet. Dette dobbeltsidige skjæret har en 55° hjørnevinkel og positiv skjæregeometri, og gir seks skjærekanter. Den presenterer et betydelig alternativ til standard ISO-type rombisk skjær av DCMT-type, som kun har to skjærekanter. En viktig fordel er hvor enkelt Logiq-6-Turn-skjær kan monteres på dreieverktøy utviklet for trekantede TNMG-skjær.

Maksimering av lønnsomhet gjennom effektiv bruk av råvarer under stikkprosessen er avgjørende. ISCARs Do-Grip stikk- og rillefamilie har nylig vokst med tillegg av tre nye størrelser av dobbeltsidige skjær spesielt utformet for smale stikkoperasjoner (fig. 4). Disse skjærene er primært rettet mot Swiss-Type dreiebenker, noe som muliggjør optimale materialbesparelser ved oppdeling av stenger, rør og tynnveggede arbeidsstykker med liten diameter.

De nye verktøyene er bare noen få eksempler på de ulike produktene introdusert av ISCAR som en del av LogiQuick-kampanjen. De mange andre produktutgivelsene har betydelig interesse og vil snart bli testet av produsenter. Med den økende etterspørselen etter rask sponavvirkning, fortsetter behovet for avanserte skjæreverktøy å vokse. Dette driver utviklingen av verktøydesign og former logikken bak intelligent verktøyutvikling.

For mer informasjon se: www.svea.no og www.iscar.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11