23948sdkhjf

Åpent hus hos Spinner: Fokuserer på automasjon

Spinner Werkzeugmaschinenfabrik arrangerte nylig åpent hus i sine lokaler i Sauerlach i Bayern. Her viste den tyske maskinprodusenten frem nye maskinmodeller og automasjonsløsninger og det ble mulighet for fabrikkbesøk og workshops.

Maskinregisteret var på tur med den norske Spinner-forhandleren PMV Service AS og et par norske kunder. Daglig leder Per Mobeck og hans kollega Arve Vang var vertskap for den norske gruppen. Sammen fikk vi både fabrikkbesøk og god tid i demosenteret der nyheter fra Spinner og deres samarbeidspartnere var stilt ut.

Nye maskinmodeller

De nye dreiemaskinmodellene TTS85 og TTS125, som først ble vist på EMO-messen i høst, er en serie med en, to, tre eller fire samtidig opererende revolvere i helt nye dimensjoner. Maskinering av stenger opp til 85 mm eller 125 mm er mulig samt kraftig chuckbearbeiding opp til cirka 500 mm diameter. Med to forskjellige lengder; L og XL, er det også mulig å bearbeide universelle arbeidsstykker opp til en dreielengde på 1,2 meter eller 1,8 meter.

Den nye dreiebenken TC610L har et universelt maskinkonsept for chuck- og akseldeler opp til cirka 1200 mm lengde, og ifølge produsenten, et utmerket pris/ytelsesforhold. Maskinen er egnet for lange arbeidsstykker og den kan utstyres med CNC-styrt brille.

Fokus på automasjon

- Spinner jobber hardt med å utvikle nye automatiseringsløsninger, også for store arbeidsstykker, forteller Per Mobeck mens vi betrakter den nye maskinmodellen TTS 85 som er tilknyttet automasjonsløsningen ROBOBOX XL.

Den er spesialdesignet for håndtering av store arbeidsstykker rett fra Europall, og den store Fanuc-roboten kan løfte opptil 120 kilo.

- Her ser du hvor enkelt man kan gjøre det. Roboten står på toppen av et pallemagasin og sparer dermed mye gulvareal. Når roboten er aktiv er dekslingen rundt magasinet og verktøymaskinen trukket ut. Ønsker man å kjøre maskinen manuelt skyver man bare dekselet bort, rundt magasinet. Genialt ikke sant, spør Mobeck.

Mobeck mener flere norske maskineringsverksteder bør investere i automasjon.

- Det er nok en del som tror at med robot og automasjon så må man ha store volum. Slik er det ikke. Ta for eksempel denne robotcellen med den store roboten med Europallemagasin under. Den kan gjøre ubemannet stykkproduksjon mulig. Det eneste som kreves er at man planlegger for det, mener Mobeck.

I samtale med en av de norske kundene får man inntrykk av at det ikke nødvendigvis er «bare-bare», men at det krever positive krefter internt i bedriften, ikke bare ledelsesstyrte beslutninger, men reelle kulturendringer.

- Vi er behjelpelig med å finne beste automasjonsløsning. Ikke bare forhandler vi Spinner, med deres flotte robot- og automasjonsløsninger, vi i PMV Service er også automasjonintegratør og kan lage kundetilpassede løsningen for ethvert behov. Bare ta kontakt så finner vi en løsning, inviterer Per Mobeck.

For mer informasjon se: www.pmvservice.no og www.spinner.eu.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079