23948sdkhjf

Åpent hus i nytt kundesenter hos INDEX

Det tradisjonelle åpent-hus-arrangementet til INDEX ble i år arrangert fra 9. til 12. april ved det nye kundesenteret i Deizisau, like utenfor Stuttgart. Hit kom hundrevis av besøkende fra Tyskland og resten av Europa for å se nyheter og besøke fabrikken som ligger vegg-i-vegg med kundesenteret.

INDEX bød på et spennende program med demonstrasjon av nye maskininnovasjoner, automatiseringsløsninger i ulike konfigurasjonsnivåer, samt presentasjoner og samtaler med eksperter fra Industry Management-avdelingen, sammen med teknologi- og automasjonseksperter.

Robotisert stykkproduksjon

Det første man la merke til i demohallen i det nye kundesenteret var en celle med INDEX G320 med den nye, eksterne verktøymagasinutvidelsen iXtools, som kan konfigureres for ethvert INDEX dreiefressenter. iXtools er en omfattende utvidelse av maskinens integrerte verktøymagasin og tilbyr ubegrenset tilgang til opptil 396 ekstra verktøy. For anledningen var denne maskinen satt opp med en iXcenter-robotcelle som kan utvides fra to sider med en rekke moduler. På den interne utstillingen viste man en måle- og inspeksjonsstasjon, som bidrar til automatisert prosesskontroll i kombinasjon med passende måleprogramvare og INDEX closed-loop-grensesnitt. Med dette celle-konseptet kan man kjøre ubemannet stykkproduksjon av komplekse komponenter.

Maskindemonstrasjoner

INDEX G220 ble vist for første gang i sin lange versjon. TRAUB TNA500 ble vist i aksjon, nå også tilgjengelig i en lang versjon med en dreielengde på opptil 1200 mm og med 18 verktøystasjoner.

En av fordelene med TRAUB-merkets automatiske dreiebenkmaskinkonsept, med glidende/fast hode, ble ypperlig demonstrert ved nyheten TRAUB TNL32 compact som ikke bare har høy dynamikk, men også et svært lite fotavtrykk på fabrikkgulvet. Maskinen har to identiske spindler (maks. 8 000 o/min, 9,9 kW og 19 Nm) og to verktøyrevolvere (hver med 8 stasjoner, maks. 12 000 o/min, 1,5 kW), hver med X, Z- og Y-aksen.

INDEX C200 automatisk dreiebenk er kjent for sin høyproduktive stangbearbeiding, og i likhet med INDEX ABC er den tilgjengelig med enten Siemens- eller Fanuc-kontroll. Under åpent Hus ble INDEX C200 også vist med INDEX iXcenter-automatisering.

INDEX MS24-6 CNC flerspindlet automatisk dreiebenk, utstyrt med MBL-lastemagasin, gir mulighet for en litt større stangdiameter enn forgjengeren, MS22-6, men den forblir kompakt og utstyrt med en mengde funksjoner. Gitt avtagende batchstørrelser, er det optimaliserte oppsettkonseptet stadig viktigere. Et vesentlig element er INDEX hurtigspennsystem med integrert W-takking på tverrsleiden.

Partnerbedrifter

18 partnerbedrifter fordelt på ulike små stander viste sine produkter og løsninger. En av dem, One Click Metal, hvor INDEX er majoritetseier, viste eksempler på løsninger innen 3D-printing av metall for små og mellomstore komponenter. Den japanske maskinprodusenten Makino, som INDEX har slått seg sammen med i et globalt distribusjonspartnerskap, presenterte sitt 5-akse horisontal bearbeidingssenter N2-5XA.

Tid ble det også til fabrikkomvisning. Her var det mange besøkende som ble imponert over det høye produktivitet- og kvalitetsnivået hos INDEX, som lager det aller meste i egne fabrikker. Det ble også en fin avrunding av et vellykket åpent hus.

For mer informasjon se: www.index-group.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047