23948sdkhjf

SSAB med verdens første utslippsfrie stålpulver

SSAB lanserte nylig verdens første utslippsfrie stålpulver for kommersielle leveranser, laget av resirkulert SSAB Zero-stål. Produktet vil skape muligheter for kunder til å 3D-printe sine unike design i stål produsert uten fossile karbondioksidutslipp. Pulveret kombinerer egenskapene til SSABs høyfaste stål med de lette strukturelle mulighetene til 3D-printing.

- Dette er en game-changer i verden av 3D-printet stål. SSAB har allerede bevist at det er mulig å produsere stål uten utslipp av karbondioksid. Nå slår vi sammen utslippsfritt stål med pulverteknologi for å muliggjøre bærekraftig 3D-printet design med ubegrenset fantasi, sier Johnny Sjöström, EVP og leder for SSAB Special Steels.

Fossilfrie stål

Produksjon av stål er en stor kilde til CO2-utslipp når det gjelder 3D-printing av stålprodukter. Ved å pulverisere SSABs utslippsfrie stål med kun fossilfrie energikilder, reduseres karbondioksidutslippene fra stålproduksjonen til praktisk talt null.

I fjor lanserte SSAB sitt første konvensjonelle stålpulver til markedet, SSAB AM Engineering, og nå utvides porteføljen med SSAB AM Tough Zero. SSAB vil også kunne tilby sitt unike fossilfrie stål, basert på HYBRIT-teknologi, som pulver i begrensede volum.

I 2020 investerte SSAB i Oxelösund i et produksjonsanlegg for stålpulver for å produsere premium avansert høyfast stålpulver for additiv produksjon, også kjent som 3D-printing, som et supplement til SSABs vanlige ståltilbud.

Stålpulver er ideelt egnet for begrensede serier av skreddersydde komponenter eller reservedeler som krever høy strukturell integritet og optimal funksjonalitet. Den kan brukes i en rekke bransjer, fra forbruksvarer til tunge maskiner til bilindustrien og mer.

Allerede i bruk

- 3D-printing av høyfaste stålkomponenter vil bidra til å redusere mengden råmateriale som brukes, og redusere vekten og øke funksjonaliteten til sluttproduktet. Dette er spesielt viktig for industrier, som bilindustrien eller tunge maskiner, som prøver å spare vekt, øke ytelsen og redusere CO2-avtrykket, sier Jesper Vang, leder for SSAB Powder Technology.

SSAB har allerede levert prototype fossilfritt stålpulver til utvalgte kunder. I 2023 printet HT Laser 3D ut den første fossilfrie stålkomponenten som var egnet for en skogsmaskin, og gruveselskapet Epiroc avslørte en prototype hydraulisk blokk for en fjellbor i konvensjonelt stålpulver og sa at den undersøkte muligheten for å bruke fossilfri pulver. I 2022 lanserte Triwa det første forbrukerproduktet laget med fossilfritt stålpulver – en klokke.

For å lage pulver brytes smeltet stål skreddersydd for 3D-printing opp av forstøvningsgass under høyt trykk, og skaper små sfæriske dråper som størkner til pulver. Stålpulveret produseres også kun ved bruk av fossilfrie energikilder.

For mer informasjon se: www.ssab.com

Om SSAB Zero og SSAB Fossil-free

SSAB Zero er stål laget av resirkulert skrap ved bruk av fossilfrie energikilder, noe som resulterer i praktisk talt null utslipp fra stålproduksjonsprosessen. SSAB Zero ble lansert i kommersiell skala i 2023.

SSAB Fossil-free stål er produsert ved hjelp av den revolusjonerende HYBRIT-teknologien, utviklet av SSAB med gruveselskapet LKAB og energiselskapet Vattenfall. I stedet for å bruke kull for å fjerne oksygenet fra jernmalmen, bruker HYBRIT-teknologien hydrogengass, produsert med fossilfri energi, til å lage jernsvamp for stålproduksjon. Utslippene av karbondioksid elimineres, og i stedet er biproduktet vann. I dag er SSAB Fossil-free stål kun tilgjengelig for pilotleveranser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093