23948sdkhjf

Mobil robotlasersveisecelle

Laser Machining og JE RobotTeknik introduserer RexWeld – en mobil robotisert lasersveisecelle.

RexWeld lasersveiseenhet er designet av Laser Machining Inc. AB i Nås sammen med JE RobotTeknik og Automation AB i Gnosjö.

RexWeld Lasersveis er en klasse 1-kapsling som ved hjelp av et ABB-robotstyringssystem flytter IPG-fokuseringsenheten og en spesialbygd 2-akset posisjoneringsenhet inne i kabinettet. Et integrert visionsystem i fokuseringsenheten muliggjør presis og nøyaktig justering for sveiseposisjoner. Frontluken, som er utstyrt med storskjerm-TV for overvåking, åpnes og lukkes automatisk for lasting og lossing av sveisedeler.

Robotstyrt

Sveiseenheten er designet av Laser Machining Inc. AB i Nås sammen med JE RobotTeknik og Automation AB i Gnosjö.

IPG YLS-3000-U fiberlaser produserer en høy effekt av konsentrert og forsterket lys med en bølgelengde på 1070 nanometer. Denne lysstrålen, når den fokuseres gjennom en linse, har en så høy kraft at den kan fordampe, smelte eller termisk endre strukturen til materialet. For å kontrollere prosessen styres laseren med ABB robotstyresystem levert av JE RobotTeknik AB.

Taket og veggene i cellen er dobbeltvegget og overvåkes av Kuka LaserSpy stråleovervåking. LaserSpy-systemet sørger for at nødstoppkretsen utløses umiddelbart hvis laserstråling forlater det første laget av lukkingen, og avbryter dermed all bevegelse og laserstråling.

ABB-robotsystemet er overordnet og har kontroll over visionsystemer, posisjonering og lasersystemer samt sikkerhetslukking av kabinettet. Operatøren kontrollerer på sin side prosessen fra et tilpasset grensesnitt på den sidemonterte berøringsskjermen. Fra dette grensesnittet er det mulig å redigere alle parameter som påvirker sveiseprosessen. Grensesnittet har også en modul for håndtering og mengdetelling av ordre. Argon eller nitrogen brukes som beskyttelsesgass i sveiseprosessen og overvåkes også av kontrollsystemet.

For mer informasjon se: www.jerobotteknik.se og www.rexweld.se og www.lmiab.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.252