23948sdkhjf

Bryne vgs får fire nye CNC-maskiner

I samarbeid med 33 CNC-bedrifter på Jæren, oppdaterer nå OFIR maskinparken på Bryne videregående skole.

- Dette er tredje gang vi gjennomfører et slikt prosjekt. Første gang var i 2006. Prosjektene har sikret bedriftene oppdaterte lærlinger fra en skole som har topp moderne utstyr og lærer som følger med i den teknologiske utviklingen innen denne bransjen, sier Ove Johan Aklestad, daglig leder i OFIR – Opplæringskontoret for industrifag i Rogaland.

Flere lærlinger

Prosjektet har en ramme på 6,9 millioner kroner. Dette er et spleiselag som alle bedriftene på Jæren er med på. De fire eldste maskinene hos Bryne vgs byttes nå ut med fire nye maskiner: Mazak Quick Turn 200MY med SmoothG styring og DMG MORI Vertical Milling Center M1.

Det er også inngått en avtale med Rogaland Fylkeskommune, der de fire gamle maskinene flyttes til Gand og Dalane videregående skole. To maskiner til hver skole.

- På denne måten styrker vi CNC utdannelsen i området og øker rekrutteringsmulighetene til bedriften. Vi har i dag rundt 80 lærlinger i dette faget på Jæren og lykkes vi med Gand og Dalane vgs, så kan antallet økes til minst 100 lærlinger på løpende lærekontrakt, uttaler Aklestad.

Maskinene er bestilt og skal stå klar til skolestart til høsten 2024.

For mer informasjon se: www.ofir.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.266