23948sdkhjf

GMV investerer tungt: Made in Sandnes = suksess!

I løpet av det siste året har maskineringsbedriften GMV AS investert flere titalls millioner kroner i nye maskiner og automasjon. Investeringene kommer både som en følge av et hardt presset oljemarked og videreutvikling av egne produkter. Nå planlegges nye lokaler.

For et år siden besøkte Maskinregisteret GMV for å se hvordan det gikk med de egenutviklede produktene «Snapdrill». Den gang var det allerede så mye å gjøre at GMV investerte i robotisering av delproduksjonen til Snapdrill. Nå er det enda travlere.

- Etter åtte år med utvikling og produksjon av egne produkter er vi i ferd med å vokse ut av våre lokaler. Den siste tids investeringer har ført til at vi ikke har plass til flere maskiner, forteller Tor Ole Talgø, daglig leder og eier av GMV AS.

Tunge investeringer

For å vise hva han snakker om blir det omvisning i verkstedet.

- Her ser du en fantastisk maskin, en Weingärtner mpmc 600, som er et omfattende og fleksibelt maskineringssenter. Den er helt og holdet opptatt med kontraktproduksjon, sier Tor Ole med et stort smil.

En annen investering er en Samag TFZ 3 pipeboremaskin med høydynamisk fresing som gir effektiv maskinering med kun én oppspenning. Her utføres 4-sidig komplett maskinering av et eller flere arbeidsstykker med en vekt på opptil 50 tonn, forklarer Tor Ole.

Robotiseringen hos GMV fortsetter. En DN Solution SMX 3100L, som er utstyrt med Renishaw probesystem for direkte målinger i maskinen, er utstyrt med en kraftig Fanuc robot. Dermed kan GMV dra full nytte av maskinens kapasiteter med sikre måleprosesser, også ved ubemannet drift.

Suksess med nytt produkt

Har man fulgt Snapdrill på LinkedIn har man sett at bormaskinen for å lage hull i rør har blitt vist verden over. Ikke bare har man kunnet se bilder og videoer av daglig leder i Snapdrill, Martin Talgø, pappa Tor Ole og konstruktør Richard Heng, som har reist land og strand rundt, men også et globalt nettverk av kunder publiserer superlativer med bilder og video.

- Vi har fått til mye på kort tid, og kundene virker strålende fornøyd med Snapdrill, sier Tor Ole, og legger til:

- Dette ble jo raskt fulgt opp av et nytt produkt som nå rulles ut i markedet; en rillemaskin bygget på Snapdrill-konseptet. Denne maskinen kan erstatte 100 kilo tunge stasjonære rillemaskiner som brukes i byggebransjen, på verft og i industrien. Vår maskin, montert på en Metabo-drill, veier noen få kilo, er raskere i bruk, er lettere og mobil samt krever vesentlig mindre ressurser å fremstille. Allerede før den er i butikkene har vi fått svært gode tilbakemeldinger fra brukerne i markedet og er i dialog med samarbeidspartnere i flere land. Dette betyr at vi må øke produksjonskapasiteten og nye lokaler for egne produkter planlegges, og vi er samtidig veldig stolte av suksessen så langt, avslutter Tor Ole Talgø.

For mer informasjon se: www.gmv.as og www.snapdrill.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094