23948sdkhjf

Bodor fiberlaser og Boschert kantpresse til Lie Blikk

Lie Blikk AS i Sandnes er blant Norges største blikkenslagerbedrifter og utfører blikkenslagerarbeid, produserer tynnplateprodukter, tak, fasader, trapper og rekkverk. Nylig leverte Maskinagenten en helt ny Bodor P4 fiberlaser på 6kW og en Boschert Gizelis G-bend Hybrid kantpresse til bedriften.

- Vi i Lie Blikk AS er en stolt bedrift med over 40 års erfaring i blikkenslagerbransjen, forteller Raymond Lie, produksjonsleder hos Lie Blikk AS og fortsetter:

- Vi er godt forankret i en sterk og rik håndverkstradisjon, og har et verksted med en topp moderne maskinpark. For oss er moderne maskiner av høy kvalitet, og høy kompetanse på våre ansatte, noe vi satser stort på. Vi ønsker å være en moderne bedrift som evner å tenke nytt i takt med markedet og den teknologiske utviklingen.

Bærekraft viktig

- Bærekraft er i større og større grad en grønn tråd i alt vi gjør. Vi vil begrense påvirkningen på det ytre miljø, samtidig som vi tar hensyn til økonomiske forhold. Kontinuerlige forbedringer med tanke på miljøprestasjoner, og så små miljøavtrykk som mulig for å sikre bærekraft i dag og for generasjoner fremover er et viktig fokusområde for hele bedriften, sier Lie.

Lie Blikk tilbyr løsninger i metall som skal gjøre bygg vakrere og mer holdbare, enten det gjelder hele fasader og tak, trapper og rekkverk, glass eller viktige detaljer som beslag og takrenner. Med et stort utvalg av spennende materialer i forskjellige tykkelser så er rask omstilling og oppsett av maskinene viktige.

- Etter å ha gjort grundige undersøkelser i markedet falt valget på en Bodor P4 fiberlaser på 6kW og en Boschert Gizelis G-bend Hybrid kantpresse. Dette er maskiner som kan løse våre utfordringer på en langsiktig og god måte, forklarer Lie videre.

Raskere skjæring

- Lasermaskinen vi har levert til Lie Blikk er en fiberlaser fra Bodor P4 med et arbeidsområde på 4x2 meter som også er utstyrt med et vekslebord, forklarer Eddy Authen, daglig leder hos Maskinagenten AS.

P-serien er toppmodellene fra Bodor og maskinen har Bodor sine egenutviklede komponenter som laserkilde, programvare og servomotorer. Maskinen har 4G akselerasjon og en hastighet på 200 m/min. Videre har P4 automatisk dysebytte og programvaren Space Eye for gjenkjenning av 0-punkt på plate, samt den siste teknologien i laserhodet. Denne teknologien har fått navnetScanning.

- Med Scanning-hode roterer laserstrålen slik at man får et noe større snitt. Dette gjør at man kan skjære både raskere og i tykkere materialer. Rotasjonen av laserstrålen forhindrer samtidig refleksjoner når man skjærer i reflekterende materialer som kobber eller aluminium, forklarer Authen videre.

Fleksibel løsning

- vi har levert er en Boschert Gizelis G-bend Hybrid på 290 tonn. Denne kantpressen har hele 4400 mm knekkelengde. Dette gir den fordelen at man har hele 4050 mm avstand mellom sidestenderne, noe som gir full fleksibilitet på knekking av fire meter plater igjennom hele maskinen. Videre er maskinen utstyrt med den nyeste hybridteknologien. Denne hybridteknologien betyr mindre olje, mindre støy og opp til 60 prosent mindre strømforbruk. Alt i tråd med ønsket om å være så bærekraftig som mulig, forklarer Authen entusiastisk.

Kantpressen har 10 akser og bakanslag som muliggjør konisk knekking.

- Boschert Gizelis er en av de få som fortsatt produserer kantpresser i Europa, og de har en lang tradisjon på å lage maskiner som er tunge og kraftige, noe som gjør dette til maskiner som er bygget for å brukes godt. Vi har også levert Metalix programvare til kantpressen, sier Authen.

I Metalix kan man importere av DXF, DWG eller STEP-filer, simulere knekkeforløpet, velge verktøy og sende dette direkte til maskinen.

- Maskinagenten er forhandler av Metalix, som i tillegg til programvare for knekking, også har programvare for skjæring og stansing, avslutter Eddy Authen.

For mer informasjon se: www.maskinagenten.no og www.lieblikk.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.281