23948sdkhjf

Industriuka - årlig møteplass i Porsgrunn

Industriuka 2024, som finner sted i Porsgrunn 10. – 13. juni 2024, vil samle toppledere, fagfolk og sentrale politikere fra ulike sektorer for å diskutere aktuelle temaer som energi og kraftbehovet, infrastruktur, klima, rekruttering, og økonomi.

Deltakelsen fra høyprofilerte politikere som Støre, Aasland og Vestre understreker betydningen av dialog mellom regjeringen og næringslivet for å fremme bærekraftig utvikling, mener arrangøren.

Industriuka er for industrien, leverandørene, investorene, akademia og politikere. Her møtes viktige kunder, beslutningstakere, fremtidige arbeidstakere og retningsgivere på messe, konferanse, seminarer og workshops.

– Som arrangør er vi veldig stolt over å ha fått topprekken fra regjeringen til å innlede på årets Industriuka, sier Bård Stranheim som er daglig leder for teknologi- og industriklyngen Powered by Telemark som arrangerer Industriuka.

Stranheim mener den brede sammensetningen av deltakere fra både politikk og næringsliv gir gode og grundige diskusjoner og fruktbare utvekslinger av perspektiver mellom industri, politikk og arbeidsliv.

Viktig møteplass for grønn industri

- Powered by Telemark er en samarbeidsarena som skaper verdensledende løsninger innen lavutslipp og ressurseffektivitet for økt bærekraft. Vår visjon er at vi i Telemark skal bli verdens første klimapositive industriregion innen 2040. Dette skal skape økonomisk vekst i form av nye arbeidsplasser og økt eksport. Det er fjerde gang vi arrangerer Industriuka. Hvert år siden det første arrangementet i 2021 har vi fått flere deltakere og innledere på topp nivå, sier Bård Stranheim.

- Vi er derfor veldig stolt over å ha fått statsminister Jonas Gahr Støre, energiminister Terje Aasland, og næringsminister Jan Christian Vestre til å besøke oss. De skal innlede og delta i samtaler og debatter med sentrale personer fra industri- og næringsliv under arrangementet.

Ungdommen, Generasjon Z, på Industriuka

– Rekordlav ledighet på 1,6 prosent, stor konkurranse om de samme hodene, motvirke lønnsspiraler og kannibalisering i like sektorer og tidlig nok rekruttering av de beste hodene. Det er både fakta og utfordringer for industrien, sier Bård Stranheim.

Industriuka jobber kontinuerlig med spissing og tilpasning for å tilby bedriftene de rette ressursene. Generasjon Z er viktig og et resultat av dette arbeidet.

– Det er et konsept direkte rettet mot kobling av studenter og bedrifter. Generasjon Z gis betydelig oppmerksomhet og inkluderer egen øy i messehallen, med dedikert scene, eget kafé- og mingleområde og den helt nye rekrutteringsarenaen karrierebørs, forteller Stranheim.

For mer informasjon se: https://industriuka.no/

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079