23948sdkhjf

Kompakt lysbuesveising med nye Fronius Ignis

Den nye kompakte Ignis-produktfamilien tilbyr ifølge Fronius den perfekte sveisen hver gang, selv under de mest ugunstige forhold, på de minste plassene, innendørs eller utendørs.

Ønsker du å produsere perfekte sveisesømmer uansett hvor dårlige forholdene er, enten ute eller inne eller på de trangeste steder, da trenger du et hendig og robust sveiseapparat av god kvalitet. Og akkurat disse kravene har Fronius lagt til grunn i konstruksjonen av Ignis-apparatserien 150/180 som er på markedet nå. Ifølge produsenten har ytre påvirkning som støv og fuktighet ingen effekt på det motstandsdyktige huset, og den fremtidsrettede teknologien inni bidrar med sine tallrike, komfortable funksjoner til en mye enklere sveiseprosess.

Om det gjelder montering, vedlikehold eller reparasjon, alle sveiseoppgaver innebærer individuelle utfordringer. Sveisesømmen må sitte som den skal, og tåle enhver belastning og påvirkning. Dette gjelder også dersom det ikke er tilgang til stabilt strømnett. Med den kompakte Ignis i effektklassene 150 A og 180 A lykkes man lekende lett, melder Fronius. Begge modellene finnes også som TIG-varianter for innføring i mobil TIG-sveising. I tillegg fås Ignis 180 i landsspesifikke varianter og kan dermed også brukes i regioner med forskjellig nettspenning.

Stabil lysbue uansett strømnett

En pålitelig lysbue er det viktigste kriteriet for god kvalitet. Ignis 150/180 sørger for dette også ved spenningssvingninger, generatordrift eller inntil 100 meter lange strømledninger. Den integrerte Power-Factor-Correction-teknologien skal utnytte tilgjengelig strømspenning optimalt og forbedrer dermed ytelsesfaktoren. Ifølge Fronius er Ignis veldig energieffektiv, samtidig som den utvider sveiserens bruksradius og sørger for perfekte sømmer i lange baner. Det skal også gjøre Ignis til den «perfekte partneren» på byggeplasser, ved reparasjons- og vedlikeholdsarbeid i industri og landbruk eller i private hobbyverksteder.

Tallrike funksjoner

Selv om Ignis 150 med sine 6,5 kg og Ignis 180 på 8,8 kg er ekstra lette og hendige, inneholder de en finslipt teknologi og tallrike egenskaper som bidrar til å gjøre sveisehverdagen enklere. Det begynner med enkel betjening; med bare én dreie- og trykknapp kan man velge ønsket parameter i den intuitivt utformede menyen, og innstillingene skal alltid være lett leselige i 7-segmentsvisningen i displayet.

Og når det gjelder utvalg får man ved sveisestart støtte fra funksjoner som SoftStart, HotStart og TrackingArc. SoftStart er spesielt utviklet for basiske elektroder som trenger lav sveisestrøm. HotStart øker derimot strømmen i en brøkdel av et sekund ved start for at elektroden lettere skal tenne, og er spesielt nyttig ved rutil- og cel-elektroder. TrackingArc bidrar, i likhet med en lommelykt, til å finne den nøyaktige startposisjonen, eksempelvis ved gjentenning etter et stopp eller elektrodebytte, ikke minst ved bruk av sveisehjelmer som ikke dimmes automatisk. Slik unngår man at sveisefeil som endekrater eller kanter oppstår i utgangspunktet, og sparer tid på krevende etterarbeid.

Kontroll og hastighet

MMA-Pulse-funksjonen bidrar til spesielt fine sveisesømmer i beste kvalitet. Dette bidrar til rask sveising i høy kvalitet og er ifølge produsenten et ypperlig valg ved sveising i utfordrende tvangsposisjoner. TIG-varianten av Ignis 180 har selvsagt også TIG-Pulse. Pulslysbuen gjør det enklere å sveise svært tynne materialer, fordi så lite av temperaturen overføres til grunnmaterialet. Med pulsfunksjonen har sveiseren i tillegg svært god kontroll over smeltebadet, og kan derfor få til den karakteristiske skjellaktige sømmen svært presist.

For mer informasjon se: www.fronius.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.33