23948sdkhjf

PDS Mecan - Spesialist innen fleksibelt hastearbeid

Hos PDS Mecan har man satset på rask omstilling, god bedriftskultur og kompetente medarbeidere for å være så fleksibel som mulig i møte med stadig mer krevende hasteoppdrag.

 

PDS Mecan leverer komplette løsninger til industrien, med hovedvekt på offshore, subsea, marine, oppdrett og prosessindustri. Bedriften, som er en del av PDS Gruppen, kan levere hele tjenestespekteret innen produksjon og vedlikehold, fra utvikling til prosjektledelse, sveising, industrirørlegging, maskinering, mekanisk sammenstilling, testing og dokumentasjon.

Maskinregisteret besøker PDS Mecan etter at den nye hallen for rustfri sveising er tatt i bruk. Vi besøkte bedriften første gang for snart ti år siden og det har skjedd mye på den tiden; nye kontorlokaler i 2019 og i tillegg til sveisehallen er det også en ny kantine. Ute i maskineringsavdelingen har det også blitt forandringer med blant annet et par nye Hermle-maskiner.

 

Bygger kultur

- Vi er i stadig prosess med å satse på kontinuerlig forbedring, noe som best gjøres gjennom å bygge god bedriftskultur og trivsel på arbeidsplassen, forteller John Lohne, daglig leder i PDS Mecan.

For å bygge kultur må man trives mener de to, og viser frem den nye kantinen.

- Her skal man komme bort fra alt som heter jobb og kunne få en avkobling i hverdagen. Derfor ser kantinen ut som en koselig kafe, forklarer John.

Kontorlokaler er pusset opp og i den nye sveisehallen er det gjort en del investeringer i sveiseteknologi. Det er nå to sveisehaller, en for rustfritt og en for karbonstål for å oppnå optimal produksjon og kvalitet.

 

Forbedringskultur

- Her i maskineringsavdelingen lar våre medarbeidere det gå prestisje i å perfeksjonere arbeidsplassen og forbedre sine ferdigheter og jobbe rasjonelt, sier Rune Helgeland, produksjonsleder maskinering.

- Vi forsøker å tenke helhetlig, og med det mener jeg hele prosessen fra 3D-tegning til ferdig produsert og dokumentert jobb, fortsetter Rune.

- Vi ser at det er en fordel at våre operatører har høy kompetanse, for det gir færre feil og økt effektivitet. Vi har derfor satset på GibbsCam for å ha mest mulig kontroll fra første stund. Videre har vi stort fokus på kvalitet, noe som man raskt kan se ved hver enkelt arbeidsstasjon.

Han peker på en maskincelle der operatøren nærmest sitter i et kontrollrom med store skjermer på begge sidene.

- Her kan operatøren se alt som skjer inne i maskinen mens den går, samtidig som han kan forberede nye jobber, sier Rune.

Han viser også frem de mange initiativene operatørene har tatt for å forbedre arbeidsflyt og kvalitet i sitt arbeid.

- Her kan du se et eksempel på hva de har fått til for å ha full oversikt over verktøyene, Rune trekker ut en dør med hyller fulle av verktøy

- Og her ser du hva de har gjort for å ha kontroll på måleverktøyene. En skuff trekkes ut og her har hvert måleinstrument fått sin egen plass i skuffen skåret ut i skumplast. Beholderne for sponavfall er plassert under et spesialbygget bord, som både gjør sponlogistikken god samtidig som man får et nyttig arbeidsområde som ellers ikke ville eksistert.

- Du vet, når vi kjører to skift blir alt så mye enklere når vi har ting på stell. Vi har også lærlinger som får en fin start på arbeidslivet når forholdene ligger til rette for suksess, mener Rune.

- Av 47 ansatte har PDS Mecan hele syv lærlinger, noe som sier sitt om bedriftens innstilling, og ikke minst vårt rykte som en attraktiv arbeidsgiver, understreker John.

Hvor går veien videre?

- Vi har mye å gjøre om dagen, så vi skal først gjøre oss ferdige med den nye sveisehallen. Med mange ulike, og til dels komplekse, hasteoppdrag må vi alltid være forberedt på det meste og være fleksible, noe som kanskje leder til at vi foretar noen nye investeringer på maskinfronten, svarer John Lohne.

 

For mer informasjon se: www.pdsgruppen.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11