23948sdkhjf

LogiMAT 2023 – beste resultat noensinne

Årets LogiMAT, den internasjonale varemessen for intralogistikkløsninger og prosessledelse, ble en braksuksess for messearrangør EUROEXPO Messe- und Kongress-GmbH. Messen oppnådde de beste resultatene i arrangementets historie.

 

LogiMAT 2023 har fulgt opp fjorårets suksess og fortsatte sin vekst ved nok en gang å fylle hele den tilgjengelige utstillingsplassen, opprettholde en sterk utstillergruppe og tiltrekke det høyeste antallet besøkende på 20 år. Alt i alt er det det beste resultatet i historien til intralogistikkmessen. Den internasjonale karakteren til messen ble styrket av selskaper fra 39 land, med utstillere fra utenfor Tyskland som står for hele 35 prosent.

 

Rekordresultat

Da LogiMAT 2023 stengte dørene 27. april var det med en kraftig økning i antall besøkende sammenliknet med fjoråret. Den tre dager lange messen trakk totalt 62.343 bransjefolk (+25 prosent) til Messe Stuttgart konferansesenter, og toppet til og med pre-pandemien fra 2019.

- Dette var en LogiMAT for rekordbøkene, uttaler utstillingsdirektør Michael Ruchty fra messearrangøren EUROEXPO GmbH i München.

- LogiMAT 2023 trakk de største besøksmengdene i arrangementets historie. Dette, sammen med veksten i vår kontingent av internasjonale utstillere, viser at LogiMAT-merket er solid etablert som verdens ledende intralogistikkmesse og en «must-begivenhet» for bedrifter som søker fremtidsrettede, effektive intralogistikkprosesser.

 

Norsk på LogiMAT

Totalt 1563 utstillere fra 39 nasjoner fylte alle de ti fullbookede utstillingshallene i Messe Stuttgart kongressenter, og presenterte sine nyeste utviklinger og innovasjoner for optimal materialflyt og effektiv prosesstyring på 125.000 kvadratmeter brutto utstillingsareal, en økning på åtte prosent.

Blant de utenlandske utstillerne fant vi kun en norsk utstiller; Autostore, som demonstrerte sitt automatiserte lagrings- og gjenfinningssystem som utnytter kraften til lagerroboter for 24/7 ordreoppfyllelse innenfor en kubisk layout. På bedriftens stand var det stor aktivitet, noe som for øvrig var tilfellet i alle utstillingshallene.

Norsk var det også å se på standen til den irske produsenten av fireveis gaffeltrucker Combilift. Her møtte undertegnede Jørund Woll og Jan Ove Ekerhaugen fra Materialhåndtering AS som blant annet representerer Combilift i Norge. Bedriften var den første utenlandske forhandleren av Combilift.

- Vi er veldig glade for å ha Jørund og hans folk på laget. De har blant annet bidratt i utviklingen av våre produkter for drift i kalde og krevende miljøer, sier Martin Mc Vicar, adm. direktør og medgrunnlegger av Combilift.

Jørund ivrer etter å vise frem nyheter som er utstilt.

- Combilift feirer 25 år i år og kan nå vise til et imponerende produktspekter fra 1 til 125 tonn lastekapasitet. Se bare på Combi-Cube, som er en ny elektrisk modell som inneholder en rekke teknologiske og designfunksjoner som ikke bare forbedrer håndteringsprosedyrene, men som også tilbyr et høyt nivå av førerkomfort. Med unik Dynamic 360 Steering, som muliggjør sømløs retningsendring som tilleggsutstyr, er denne modellen den mest manøvrerbare motvektsgaffeltrucken på markedet.

Jørund viser frem flere maskiner og vil gjerne også ta turen innom Baumann, den tyske produsenten av sidelastere som også er kjent som en innovatør, spesielt innen viktige områder i utviklingen av elektriske sidelaster med 120 V spenning.

- Den elektriske 120 V EGX-serien tilbyr høye hastigheter og lang batterilevetid, med kapasiteter fra 5 til 8 tonn. Baumann er kjent for sin styrke, holdbarhet og pålitelighet, understreker Jørund Woll.

 

Høy kvalitet

LogiMAT 2023 fylte behovet til dagens bransjefolk for å dele og tilegne seg kunnskap om fremtidsrettede investeringer. Søkelyset her er på automatisering, digital transformasjon og integrering av toppmoderne teknologier som robotikk, sensorer og kunstig intelligens (AI) for å optimalisere intralogistiske prosesser. Utstillere og tilreisende bransjefolk var også fokusert på temaene bærekraft og energieffektivitet. Bransjefolk brukte messen på stedet til å knytte nye forretningskontakter og for å få markedet ut blant konkurrentene. Besøkende rapporterte at de kom til LogiMAT på jakt etter automasjonsløsninger og at de fant inspirasjon gjennom de teknologiske innovasjonene som ble vist og muligheten til å utforske potensielle partnerskap. Utstillerne rapporterte også om den høye kvaliteten på kundekontaktene, noe som førte til lovende potensielle prosjekter og partnerskap. Besøksanalysen er utarbeidet av det uavhengige markedsundersøkelsesinstituttet Wissler & Partner fra Basel, Sveits.

 

Effektivt messebesøk

På messen i år var det rekordmange utstillere og besøkere. Stemningen var nærmest yr og det var hektisk aktivitet i samtlige haller. Utearealene var også i bruk og det samlede inntrykket av messebesøket er at denne messen treffer bredt, både hva bransjer angår, alt fra metallindustrien til rene varehotell, men også teknologimessig. Her var alt fra avanserte avstandsmålere til RFID-brikker, kamerasystemer til roboter og automatiske lagerhåndteringssystemer.

Det at messen arrangeres på messe- og konferansesenteret i Stuttgart er en fordel for de besøkende. Fordi messen er lokalisert rett ved flyplassterminalen, og togene stanser noen meter fra messen, er det lett å komme tilreisende, noe som åpner for dagsbesøk eller besøk over flere dager. Da er det praktisk at det er flere hoteller i gangavstand fra messe og flyplass. Den kompakte plasseringen av utstillingshallene i ulike nivåer gir kort avstand mellom hallene og flotte utearealer i senteret av messen.

Neste LogiMAT i Stuttgart finner sted 19. til 21. mars 2024.

 

For mer informasjon se: www.logimat-messe.de og www.logimat.digital og www.euroexpo.de

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079