23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Kunsten å velge det riktige ERP-systemet

Interessen for vellykket ERP-systemimplementering har økt kraftig de siste årene. Til tross for mange suksesshistorier, har flere bedrifter investert store summer uten synlig resultat.

Ofte skyldes feil ved ERP-prosjekter mangelfull planlegging før oppstart. Vi spurte derfor Johan Holmsten, Global Salgsdirektør hos Monitor ERP, om råd for å sikre en suksessfull ERP-implementering for din bedrift.

5 ting å huske på før du velger et ERP-system

  1. Identifiser flaskehalser og problemer og sørg for at ditt nye ERP-system har gode løsninger for dem.
  2. Det er også viktig å identifisere styrker og konkurransefordeler i virksomheten din og forsikre deg om at det nye ERP-systemet kan opprettholde eller øke konkurranseevnen på disse områdene.
  3. Sett klare mål – Hva er virkningene i bedriften din som du ønsker å oppnå med det nye ERP-systemet?
    ERP-systemet bør fokusere på din bransje. Med andre ord bør ERP-systemet ha standardfunksjonalitet som dekker selskapets behov med begrenset eller ingen behov for tilpasning. Dette vil sikre at det er kostnadseffektivt over tid, enkelt å oppgradere og enkelt å støtte.
  4. Be om referanser og be alltid om å se tidligere prosjekter. Implementeringsteamet fra ERP-systemleverandøren er like viktig som systemet selv. ERP-systemleverandøren må ha gode implementeringskonsulenter med erfaring fra lignende bransjer, og de må være i stand til å forstå din virksomhet, dine behov og din visjon. Bare da kan de komme opp med de beste løsningene for deg.
  5. Ta et langsiktig perspektiv når du velger en ERP-leverandør. Et ERP-system er ikke noe du bytter ut hvert år. Dette vil være et langsiktig forhold. ERP-systemleverandøren din må kunne utvikle produktet og levere tjenester i samme retning som selskapet ditt utvikler seg.


Hva er de mest viktige spørsmålene kunder ønsker å få svar på?


Kunder ønsker å se at Monitor ERP kan støtte alle deres prosesser på en god måte, spesielt kjernevirksomheten deres. Det er viktig for dem at Monitor ERP kan oppfylle målene deres for å gi dem avkastning på investeringen (ROI). 

Til slutt ønsker de å føle seg trygge på at vi har et erfarent implementeringsteam som kan utføre den nødvendige jobben.

Hva skiller Monitor ERP fra våre konkurrenter?

Vi fokuserer 100% på produksjonsindustrien, og har gjort det siden oppstarten i 1974. Dette betyr at vårt produkt har ekstremt bred og dyp funksjonalitet for å imøtekomme behovene til ulike typer produksjonsselskaper. Det betyr også at vårt personale har solid erfaring innen produksjon, så vi snakker ditt språk.

Vi har nesten 5 000 kunder, alle innen produksjon, og de bruker alle det samme standard systemet. Dette gjør at Monitor ERP er raskt og enkelt å implementere, enkelt å støtte og enkelt å oppgradere.

Hva må et selskap ha på plass for å implementere et ERP-system? 

For å implementere et ERP-system må selskapet ha riktig internt prosjektteam. Prosjektteamet bør bestå av en engasjert prosjektleder og prosjektdeltakere som er prosesseiere. De må også ha den nødvendige tiden for implementeringen. Vi tar oss av resten.

Vil du vite mer om Monitor ERP?          Finn ut hvordan Monitor ERP kan hjelpe selskapet ditt med å øke effektiviteten og øke lønnsomheten.

Monitor ERP System
Karenslyst alle 53
0279 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047