23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Nytt i KUKAs katalog – to raske roboter

KUKA Nordic kan nå tilby både en ny DELTA- og en ny SCARA-robot.

To mindre maskiner som begge er egnet for rene miljøer. – Dette er to høypresisjonsroboter som er et resultat av en direkte etterspørsel på markedet, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic. 

KUKAs nye DELTA-robot KR 3 D1200 har en rekke interessante egenskaper. Den er utrolig rask, med en syklustid på bare 0,32 sekunder ved en belastning på en kilo. Og den nominelle maksimumsvekten er på tre kilo.

– Men den er designet for å tåle opptil seks kilo, som betyr at den er en av de sterkeste DELTA-robotene på markedet, sier Micael Amandusson. Roboten har en rekkevidde på 1 200 millimeter og svært liten plasseringsflate – en diameter på 350 millimeter. I tillegg er presisjonen høy (+0,1 millimeter). 

K3 D1200 har innkapslede tannhjul og selvsmørende kuleledd og trenger dermed minimalt med vedlikehold. Og fordi den er hovedsakelig i karbonfiber, er den både lett og robust.

– Handler det derimot om direktekontakt med næringsmidler, anbefaler vi KR D1200 HM (Hygienic Machine), sier Micael Amandusson. Ved bruk av mange DELTA-roboter av den nye typen, for eksempel ved et transportbånd, tilbyr KUKA flere smarte programvarer for å styre og synkronisere maskinene: KUKA.ConveyorTech, KUKA.VisionTech og KUKA.PickControl. 

Den andre nyheten fra KUKA Nordic, er nye KR SCARA som håndterer 12 kilo og fås i både standardutførelse og renromsutførelse. Det handler om en rask maskin med kort syklustid (0,40–0,42) og høy repeterbarhet (+/-0,025). Designen er kompakt, med alle kabler inne i robotkroppen – KR SCARA er spesialtilpasset for å utføre monotone oppgaver som å montere følsomt elektronisk utstyr eller pakke medisiner.  – Den er også svært enkel å holde ren, sier Micael Amandusson.

Når det gjelder utførelsen for rene miljøer, har den marginalt lengre syklustid (0,42–0,44).  Standardversjonen har kapslingsklassen IP20, versjonen for rene miljøer har klassifiseringen IP54 samt renromsklassifiseringen ISO 5

Når det gjelder rekkevidden, fås KR SCARA i tre varianter: 650, 750 og 850 millimeter. Og ved behov er modellen med 750 millimeters rekkevidde å få i en variant – Z600 – med en ekstra lang Z-akse, noe som gir rekordlengden 600 millimeter. 

– Det er 200 millimeter lengre enn alle andre SCARA-roboter i vektklassen 12 kilo på markedet, sier Micael Amandusson. 

KUKA Nordic Norway
Sentrumsvegen 5
2860 HOV
Oslo
Norge
Org. nr.: NO984735200

Kontaktperson

Send til en kollega

0.046