23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Ruhetsmåling viktig for kvalitetskontrollen

Ved metallbearbeiding stilles det forskjellige krav til ruhet for eksempelvis å få heft, for å redusere friksjon eller ved sammenføying. Riktig verktøy er nødvendig for å ha kontroll på kvaliteten.


Ruhetsnormaler kan hjelpe deg når kravet til nøyaktighet oppnås ved å sammenlikne, se og berøre overflaten.
ABC-Maskin tilbyr normaler fra RUBERT, verdensledende innen produksjon av overflateruhetsnormaler og kalibreringsstandarder.

Ruhetsnormaler brukes eksempelvis til å sjekke overflater på dreiet, frest, slipte eller polerte deler under maskinering, samt sjekke overflate av gnisterodert flate som beskrevet i VDI 3400 Guideline. Dessuten benyttes ruhetsnormaler til å sjekke ruhet på ståloverflater etter sandblåsing før maling/lakkering, som beskrevet i ISO 8503, eller til å estimere overflateruhet før nøyaktig måling med instrument, som anbefalt i NS EN ISO 4288. Man kan også sjekke alvorlighetsgrad av skade på deler forårsaket av hakk, bulker og riper eller sjekke overhalt blad på skipspropell.

Alternativ, og eventuelt i tillegg, til ruhetsnormaler er ruhetsmålemaskin. ABC Maskin fører sveitsiske DIAVITE. Dette er ruhetsmålere for svært nøyaktig, rask og enkel utregning av overflateruhet. Maskinene kan koples til PC, nettbrett eller smarttelefon via trådløstnettverk eller Bluetooth. Måledata kan lagres på nevnte enheter i ulike formater og eventuelt skrives ut i PDF-format.

Kontakt ABC-Maskin AS for et godt tilbud på ruhetsnormaler og ruhetsmålere. Tlf.: 35 91 51 20, firmapost@abc-maskin.no

 

ABC-Maskin AS
Rødmyrlia 6
3735 Skien
Skien
Norge
Org. nr.: NO933618099

Kontaktperson

HSR
H. Svennungsen Rinde
Daglig leder
firmapost@abc-maskin.no

Send til en kollega

0.033