23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

LVD kjøper løsningsvirksomheten fra KUKA Benelux

LVD Company nv har kjøpt opp løsningsvirksomheten til KUKA Automatisering + Robotics nv, i Houthalen-Helchteren i Belgia, for å lansere det nye selskapet, LVD Robotic Solutions bv.

LVD Robotic Solutions vil fremme LVD’s ekspertise og markedsrekkevidde innen robotikkautomatisering. Den nye enheten vil bygge på LVD’s erfaring med engineering av robotsystemer for metallbearbeiding. Systemet trenger ingen robotlæring, har høy effektivitet og lærer seg raskt "art to part". LVD vil utnytte ferdighetene og evnene til den globale automasjonslederen KUKA.

Dette gjør at investering av robotisert utstyr blir innen rekkevidde for store og små produsenter, og passer for et bredt spekter av industrier utover platebearbeiding. I tillegg vil det nye selskapet tillate LVD å fungere som en enkeltkildeleverandør av automatiseringsløsninger.

Digital transformasjon
Allerede i 2019 kjøpte LVD automasjonsselskapet COMPAC (Urbino, Italia) for å utvide sin automasjonsportefølje med tårn- og lagersystemer.

Ved å etablere LVD Robotic Solutions følger LVD et strategisk veikart for å utvide produkttilbudet sitt gjennom utvikling av rimeligere automatiseringsløsninger for et bredere spekter av applikasjoner.

Dette er for å møte en økende global mangel på kvalifisert arbeidskraft, automatisere håndteringen av tyngre arbeidsstykker og materialer, forbedre arbeidernes sikkerhet, omfordele arbeidskraft til mindre repeterende og mer verdiskapende prosesser, samt for å drive digital transformasjon og optimalisere produksjonsprosessflyten.

Planlegger ytterligere investeringer
Kjernefokusområder for LVD Robotic Solutions vil inkludere standardiserte robotløsninger for platebearbeiding. Disse er basert på LVD-produkter, som Dyna-Cell og Ulti-Form, og bruk av LVD’s programmeringssystem CADMAN-SIM samt robotløsninger for andre industrielle applikasjoner.

Disse løsningene kan inkludere avgrading, metallbelegging, automatisert bildelproduksjon, presskobling, påføring av frontrutelim, plukking av deler i produksjonslinjen, emballasjeløsninger, samt en rekke andre industrielle applikasjoner.

Med oppkjøpet blir ingeniør- og prosjektledelsen til KUKA Benelux en del av LVD Robotic Solutions. Robotsalgs- og servicedelen av KUKA Benelux -virksomheten er ikke en del av salget og vil forbli en egen enhet lokalisert på Houthalen-Helchteren-kontoret.

De vil ha fokus på utvidelse av transaksjonssalg og service av KUKA-roboter til integratorer og sluttkunder, inkludert LVD robotløsninger.

Som en del av transaksjonen kjøper LVD KUKA Benelux 7000 kvadratmeter Houthalen-Helchteren-anlegget.

Houthalen-Helchteren ligger strategisk plassert på grensen mellom Nederland og Tyskland, og er sentralt plassert for å betjene hele Europa.

LVD planlegger ytterligere investering i anlegget for å forbedre driften ytterligere og etablere et senter for fremragende automatisering.

For mer informasjon se: www.lvdscandinavia.no

LVD Scandinavia AS
Henrik Bullsveg 42
2069 Jessheim
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO916606249

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047