23948sdkhjf

Fysisk sikring av mobile enheter-en svært rimelig forsikring

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Mobiltelefonen er et sentralt arbeidsverktøy i 2022, uansett bransje, selskapsstørrelse eller den ansattes rolle.

Det finnes egentlig ingen stillingsbeskrivelser som er helt analoge i det moderne arbeidslivet, selv i en håndverksbedrift vil mange oppgaver kunne være avhengig av mobilen. Dessuten er den selvfølgelig sentral i enkel kommunikasjon med ansatte – det er ingen som ringer til fasttelefonen for å etterlyse noen som ikke har kommet på jobb. Av alle disse forskjellige grunnene bør bedriften også ha et forhold til fysisk sikring av mobile enheter på arbeidsplassen.

Grensetrekning for bedriftens ansvar
Det er selvfølgelig viktig å trekke klare grenser mellom hva bedriften er ansvarlig for og ikke ansvarlig for, det gjelder uansett om mobilen er privat eller levert av arbeidsgiver.

  • Mange velger å ha noen begrensninger for hva som dekkes av skader og uhell. Mobilforsikringer har blitt alt mer kostbare i takt med stigende mengde skader på dyre skjermer og deler i glass. Samtidig kan et enkelt deksel, leverandører som Skalhuset har alternativer tilpasset alle populære modeller, være en rimelig løsning.
  • Bedriften har åpenbart et større ansvar for enheter som er kjøpt inn og levert via arbeidsgiver. Det kan være mulig å legge en god del av ansvaret for uhell på den ansatte, men andre feil og mangler vil det være naturlig at arbeidsgiver utbedrer. Det er enda et godt argument for systematisk bruk av deksel og lignende.

Det er viktig at reglene for skillet mellom arbeidsgivers og den ansattes ansvar er konkrete og tydelige.

Enkle tiltak på arbeidsplassen
Deksel, skjermbeskyttelse og lignende er flotte og enkle tiltak, som koster bedriften svært lite. Samtidig finnes det selvfølgelig mange situasjoner der selv det beste dekselet ikke vil beskytte mobiltelefonen. I forbindelse med bruk av maskiner kan det være voldsomme krefter i sving.

Til å begynne med er det greit å se eventuelle tiltak for sikring av mobiltelefon i kontekst av annet HMS-arbeid i bedriften. Situasjoner som kan være risikofylte for en mobil kan også være farlige for et menneske, noe som uten tvil er enda mer viktig.

Videre er det mulig å ha policyer som styrer for eksempel bruk av mobil samtidig som andre maskiner og utstyr er i bruk, det vil igjen ikke bare beskytte mobilen – men også gjøre at den ansatte har mer fokus på utførelse og sikkerhet i forbindelse med momentet som skal gjennomføres. På denne måten kan faktisk regler for fysisk sikring av mobile enheter bidra til en tryggere arbeidsplass.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.063