23948sdkhjf

KUKA tar et nytt skritt innen palletering

| Medlemsnyhet | Bedrift KUKA Nordic Norway

– roboten Quantec PA-2 skaper flere nye muligheter. Raskere, med oppgraderte vektklasser og med hygieniske oljer som tilvalg – nå er KUKAs nye palleteringsrobot på plass i sortimentet.

– Den utgjør en skikkelig facelift fra den tidligere modellen (Quantec PA), men uten at vi øker prisen, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.  En annen fordel med den oppgraderte palleteringsroboten Quantec PA-2 er at den fun-gerer sammen med KUKAs nye styresystem KRC5, noe som betyr at den er garantert reservedeler for fremtiden. – Dette er også en av de aller raskeste palleteringsrobotene på markedet, sier Micael Amandusson.
Lavere energiforbruk
I tillegg er den energioptimert, en egenskap som gjelder generelt for KUKAs roboter.
I de siste ti årene har selskapet klart å senke energiforbruket i Quantec-serien med 40 prosent, noe som gir sluttkundene økt konkurransekraft.
– Konkurransekraft er noe vi i stadig større grad setter fokus på, fordi det blir viktigere og viktigere for dem som kjøper produktene våre. Ser du på en livsløpskostnad (TCO – Total Cost of Ownership) over 14 år, som er et vanlig tidsperspektiv for et eierskap på roboter, utgjør energiforbruket hele 30 prosent av kostnaden.
Det er en stor fordel at Quantec PA-2 også er å få med hygieniske oljer (Quantec PA-2 HO).
Næringsmiddelhåndtering er et område KUKA satser på, og skal en robot kunne brukes i dette segmentet, er hygieniske oljer et krav.   
Enkel programmering 
Roboten kan programmeres med KUKA.PalletTech, en programvare som er svært enkel å bruke, og som ikke krever forkunnskaper i robotprogrammering. Med KUKA.PalletTech er det mulig å skape avanserte og konkurransedyktige palleteringer, uten at det er vanskeligere enn å håndtere en vanlig PC – en slags automatisering av automatiseringen, ifølge Micael Amandusson. – Kombinasjonen gjør at vi kan tilby en palleteringsprosess i verdensklasse, sier han. 
KUKA.PalletTech håndterer alle eksisterende kombinasjoner for palletering:
• Single pick og single place.
• Single pick og multi place.
• Multi pick og multi place
Gripeverktøyet kan definere opptil 32 forskjellige soner, bruke 8 forskjellige innmatings-stasjoner og opptil 21 forskjellige utmatingsstasjoner. Når det gjelder antall ulike laster, paller og mellomlegg den kan håndtere, går grensen ved 999. 
Fem aksler i stedet for fire
Også når det gjelder vektklassene – 140, 180 og 240 kilo – er Quantec PA-2 en oppgra-dering i forhold til sin forgjenger, som nå fases ut av sortimentet.
Til forskjell fra andre palleteringsroboter på markedet mangler Quantec PA-2 dessuten parallellstag og har fem aksler i stedet for fire, som ellers er vanlig. Løsningen gjør robo-ten mindre følsom for kollisjoner med annet utstyr, noe som gir mindre sårbarhet og høyere driftssikkerhet.
– Parallellstag har en tendens til å bøye seg ved kollisjoner, noe som krever at deler byttes ut. Quantec PA-2 trenger bare en enkel omkalibrering hvis ulykken skulle være ute og den kommer ut av posisjon, sier Micael Amandusson.

Medlemsnyhet

Bedrift
KUKA Nordic Norway

Sentrumsvegen 5
2860 HOV
Norge
KUKA Nordic Norway

Send til en kollega

0.078