23948sdkhjf

Kaffebrenneri går for KAESER Kompressorer

| Medlemsnyhet | Bedrift Kaeser Kompressorer AS

En miljøbombe av et bygg! Det går i ett fra mandag kl 07.30 til fredag kl 15.00. Ikke 24/7, men 24/5. 3 skift, 5 pakkelinjer. Slik raser dagene av gårde i det nye bygget til Joh. Johannson Kaffe AS.

Kaffebrenneriet som tar vare på alt. Der ingenting går til spille. Alt som kan gjenbrukes, gjenbrukes. De tre installerte KAESER kompressorene med tilhørende utstyr er intet unntak. Koblet opp mot energisentralen hvor 96 prosent av energien kan gjenvinnes, sørger de for oppvarming av bygg og forbruksvann.

Eid av NorgesGruppen og med en konsernsjef som er mer enn gjennomsnittet opptatt av miljø og bærekraft, fikk Joh. Johannson Kaffe noe å bryne seg på når det nye bygget skulle planlegges. Selskapet jobbet intenst med løsninger når leiekontrakten på Filipstad gikk ut. Hva skulle de gjøre nå? Selge? Investere? Valget falt på det siste. Tiden som innlosjert i tomannsboligen med de gode vennene i Coop kaffe skulle fases ut. Dette ble starten på en unik miljøbombe av et bygg. Med motsatt fortegn, vel og merke! Vi kjenner ikke til tilsvarende, verken byggteknisk eller miljømessig, har adm. direktør Espen Gjerde uttalt.

God styring
Anlegget blir styrt med den overordnede styringen KAESER Sigma Air Manager (SAM), som sørger sikker og effektiv trykkluftgenerering. Denne brukes i all hovedsak til kontroll av systemet og justering av energiforbruk. To av KAESER-kompressorene drifter anlegget, og den tredje sikrer back up for å unngå nedetid. Installasjonen har en filterløsning, overordnet styring, to tørkere og en Aquamat, forklarer Österberg. Den tekniske sjefen vektlegger at smart løsning med riktig kapasitet og god styring av energiforbruket var nøkkelfaktorer som gjorde at valget falt på KAESER kompressorer og etterbehandlingsutstyr. Og så langt lover alt bra: Vi er meget fornøyd med leveransen fra KAESER, og har aldri manglet verken trykkluft eller nitrogen i produksjonen. Trykkluft er dermed ikke noe vi trenger å tenke på i hverdagen, fremhever Österberg, og legger til: Det er også verdt å nevne at serviceavtalen vi har med KAESER sikrer lang levetid og høy oppetid. Han sier det er litt for tidlig å si noe konkret om hvor mye energikostnadene er redusert sammenliknet med tidligere kompressoranlegg.

LES MER HER

 

Medlemsnyhet

Bedrift
Kaeser Kompressorer AS

Verpetveien 38
1543 Vestby
Norge
Kaeser Kompressorer AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.109