23948sdkhjf

Bytt raskt og enkelt fra manuell til automatisk sveising

| Medlemsnyhet | Bedrift Pantronic AS

TRUMPF TruArc Weld 1000 er en automatisert sveisecelle som er lønnsom selv i små batchstørrelser, ekstremt brukervennlig, enkel å programmere og manøvrere. TruArc Weld - Rotage først ut i Skandinavia til å teste den

 

Raskt, enkelt, sikkert, fleksibelt og produktivt

I stedet for manuelle sveisestasjoner tilbyr TRUMPF nå en enkel automatisert sveisecelle som er veldig egnet for komponenter med enkle armaturer. Med den automatiske cellen drar man fordel av høyere produktivitet og kvalitet sammenlignet med konvensjonell manuell sveising og sparer tid og kostnader, sier Jörgen Ekström, salgssjef på Laser i TRUMPF Maskin AB. Det er også fasinerende at du kan ta sveisecellen i drift, programmere og manøvrere den nesten helt uten opplæring, fortsetter Jörgen. TRUMPF tilbyr en digital opplæring, der du skanner en QR -kode og får tilgang til den på både engelsk og svensk, og installasjonen er ekstremt enkel.

Det som er unikt med cellen er at programmeringen er så rask og enkel at den blir lønnsom selv med små serier. Programmeringen gjøres direkte med knapper på robotstyringen, og selve robotarmen flyttes enkelt manuelt fra sveisepunkt til sveisepunkt, fortsetter Jörgen. Maskinens sentrale styreenhet har en tydelig og oversiktlig design.

Rotage i Kvänum er den første i Skandinavia som testet denne maskinen høsten 2021. Med TRUMPF har vi allerede et godt samarbeid og det er selvfølgelig interessant å teste denne maskinen, sier Bo Hansson, viseadministrerende direktør og markedssjef i Rotage.

 

Maskinen løser utfordringen med mangel på riktige ferdigheter

Intensjonen var å hente inn maskinen som et supplement til vår eksisterende større robotsveising og å kunne automatisere det manuelle arbeidet. Det andre aspektet som gjorde det veldig betimelig for oss, fortsetter Bo, er at vi har hatt en kraftig økning på sveisesiden og det er vanskelig å få tak i både riktig kompetanse og manuelle sveisere. Denne maskinen er et perfekt supplement i en situasjon der du ikke har tilgjengelige operatører, legger Jörgen til, da det er så lett å lære med den digitale opplæringen. Den ordningen er selvfølgelig helt riktig i tid, sier Bo og fungerte bra.

 

Installasjonen var også enkel å håndtere og glatt, sier Bo, det var mer eller mindre bare plug and play. I skrivende stund har Rotage begynt å produsere i maskinen, testet litt programmering og sveiset en rekke detaljer. Operatør Torbjörn Brink og produksjonssjef Niclas Karlsson er positive. Det er utrolig brukervennlig, sier Niclas. Som et resultat kan vi enkelt overlate jobben til en mindre erfaren operatør, etter at Torbjörn har programmert. Vi jobber mye med tverrgående arbeid generelt i selskapet for å kunne flytte personale, noe denne maskinen virkelig har fordel av, sier Bo.

Vi er veldig fornøyd med det vi har gjort så langt, sier Niclas og de fleste artiklene vi håndterer i dag i den større robotsveisen vi ser kan endres til dette i stedet. Vi gleder oss til å fordype oss enda mer i den i løpet av høsten og til å samarbeide og evaluere teknologien sammen med TRUMPF. Maskinen har så mye å tilby, fortsetter Torbjörn og vi lærer hele tiden nye ting.

 

Drift med to stasjoner maksimerer produktiviteten

For tiden er det litt over 100 av denne typen maskiner installert over hele verden, så vi begynner å få mange referanser nå, sier Jörgen. Fellesnevneren er at de er veldig positive til tostasjonsdriften. Det betyr at du kan bruke sveisecellen, avhengig av komponent og størrelse, i en- eller to-stasjoners drift med et grensesnitt. Maskinområdet vil da være hele 2000x600mm, noe som for eksempel betyr at du enten kan bearbeide en større komponent eller flere mindre komponenter i større serier parallelt. Det svært effektive utstyret og det faktum at du kan rigge mens maskinen arbeider gjør det ekstremt produktivt.

Rotage har også testet dette og er veldig positiv til funksjonen. Mindre detaljer i flere klemmer å jobbe med på begge sider gir en stor merverdi, sier Bo.

 

 

Fronius tilbyr presise sveiseprosesserav  høyeste kvalitet

Ved lysbuesveising brukes en spesiell sveisestrømkilde fra Fronius til automatiserte applikasjoner som også støtter den nye modifiserte impulsbue -metoden PMC (Pulse Multi Control), sier Jörgen. Takket være dette oppnås presise sveiseprosesser med best mulig resultat og kvalitet. I tillegg er det knapt sprut under gass-skjermet lysbuesveising av stål, aluminium og krom-nikkel. Konsekvent god penetrasjon er garantert, det blir færre kutt og du kan sveise raskere og mer kostnadseffektivt enn noen gang før, avslutter Jörgen.

'


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Pantronic AS

Anolitveien 4
1400 SKI
Norge
Pantronic AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.094