23948sdkhjf

Luft-til-luft varmepumpe – en passende løsning for boligblok

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

En luft-til-luftvarmepumpe er nyttig både i kaldt vintervær og på hete sommerdager. Det er et praktisk og sikkert valg for folk med komfortabel livsstil. Anlegget er enkel å bruke og driftsutgiftene er lave.

Varmepumpen bruker strøm for å varme opp luften, men oppvarmingsutgifter er flere ganger lavere enn ved strøm- eller oljefyring.

Enkel å skaffe, behandle og bruke

Ved anskaffelse av en luft-til-luft-varmepumpe må du ta hensyn til de følgende viktige faktorene: om det skal være hoved- eller tilleggsoppvarming, størrelsen på arealet som skal varmes opp, pumpens støynivå og varmefaktor (jo større varmefaktor, desto større besparelse). Det er et bredt utvalg av varmepumper på markedet, med ulik effekt, funksjoner og pris. Konsulter en ekspert for å gjøre det beste valget. Monteringen er litt for komplisert til å gjøre selv og krever hjelp av en spesialist, siden 2013 er det dessuten ulovlig å montere varmepumpen selv. Er du på utkikk etter en erfaren ekspert, kontakt Zave sine spesialister som hjelper deg å finne det beste produktet for deg og finner en autorisert montør der du er. Dermed er du sikret med den beste monteringen og inntil 5 års garanti på produktet.

Bruk av en luft-til-luft-varmepumpe krever ingen spesielle ferdigheter. Det eneste man må gjøre er å velge ønsket temperatur og stille inn pumpen på det. Mange anlegg har også mulighet for fjernstyring, slik at man kan regulere temperaturen selv når man ikke er hjemme. Vedlikeholdet er heller ikke så arbeidskrevende. Det viktige er å holde filtrene på varmepumpen rene. De må rengjøres minst en gang i måneden for å hindre spredning av skadelige bakterier og for å opprettholde varmeeffekten. Grundigere service bør utføres annethvert år av en erfaren spesialist.

Et miljøvennlig og effektivt fungerende system

Takket være fornybar energi setter en luft-til-luft-varmepumpe et mindre miljøfotavtrykk. Systemet er basert på samme prinsipp som for eksempel et kjøleskap. Overføring av varmeenergi skjer ved hjelp av en kompressor, varmevekslere og en ekspansjonsventil. Pumpen bruker uteluften for å hente varmeenergi og fordampe kjølemediet som går i et lukket kretsløp. Kompressoren presser det fordampede kjølemediet sammen og viderefører det gjennom varmeveksleren. Oppvarmingskostnadene er mye mindre sammenlignet med andre typer oppvarming. Takket være sin effektivitet er varmepumpen en god investering som varer opptil 15 år og gir lavere månedlige utgifter til oppvarming.

Myter og virkelighet

Luft-til-luft-varmepumpen har blitt oppvarmingsløsningen i mange hjem. Dermed har den også blitt et populært samtaleemne. Det har derimot også medført noen misforståelser. For å unngå dem gjelder prinsippet: ha tillit, men sjekk.

En utbredt myte er at alle luft-til-luft-varmepumper er støyende og forstyrrer hverdagslivet i hjemmet. Så galt står det ikke til. Stort sett ingen hvitevarer er helt lydløse, men støynivået avhenger av anleggets effekt og hvor nytt det er, samt om filtrene er rene. Nyere anlegg har et bedre utviklet system med lavere støynivå. Moderne luft-til-luft-varmepumper er stillegående og nesten uhørlige for øret. Sensitiviteten for dette er også individuell, så du bør tenke over hvilket rom du monterer pumpen i.

Forestillingen om at en luft-til-luft-varmepumpe ikke kan varme opp det lovede arealet og at man derfor må velge et som har ekstra kapasitet stemmer heller ikke. For et vanlig bolighus passer pumpen fint til angitt størrelse på rommet. Det er bare boliger med dårlig varmeisolering, store vinduer eller høye rom som kan behøve en annen løsning.

Mange tror det er billigere å fyre med ved enn å varme opp med varmepumpe. Med hensyn til prisen på ved, transport og personlig tidsbruk krever vedfyring mer ressurser. Kløyving og stabling av ved og selve fyringen tar tid og anstrengelser. For leiligheter er det svært komplisert. Alt i alt er det likevel en fornuftig løsning å velge en luft-til-luft-varmepumpe.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.047