23948sdkhjf

KR DELTA – en slank og effektiv deltarobot fra KUKA

| Medlemsnyhet | Bedrift KUKA Nordic Norway

– spesialtilpasset for miljøer med krav til raskhet og renhet

KR Delta, som er siste nytt i KUKAs produktkatalog, er en allsidig pick and place-robot, skreddersydd for hygienisk følsomme miljøer.– Den er i rustfritt tvers igjennom, lett å gjøre ren og krever minimalt med vedlikehold. Noe som betyr at man kan maksimere oppe tiden, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.
Robotserien KR Delta er utformet med tanke på miljøer der det stilles svært høye krav til hygiene. For eksempel næringsmiddel-, emballasje- og legemiddelindustrien eller de delene av elektronikkhåndtering som har ekstreme krav til renhet. 
Lever opp til flere standarder
Robotserien, som begynte å selges nå i april, lever blant annet opp til både amerikanske FDAs og EUs standarder for næringsmiddelhåndtering. Kapslingsklassen er på IP 67, men aksel 4 der gripeverktøyet er plassert har kapslingsklassen IP69K – noe som tillater rengjøring under høyt trykk, høy temperatur og gir motstandskraft mot kjemikalier, sier Micael Amandusson.
Når det gjelder omgivelsestemperatur, kan den arbeide i miljøer der det er fra null og opptil 45 grader.
– Ned til fem plussgrader pleier ellers å være standard blant de fleste av konkurrentene våre. Men de ekstra fem gradene gjør stor forskjell når du arbeider med næringsmidler.
•         KR Delta tåler høytrykksvask opptil 100 kPa.
•         Er sertifisert for renrom i henhold til ISO 14664 klasse 3
•         Tåler alkaliske og sure rengjøringsmidler.
•         Girene er lukket, og kuleleddene selvsmørende.
– I det hele tatt dreier det seg om høy driftssikkerhet kombinert med et svært lavt vedlikeholdsbehov. Dette er roboter som det går an å få maksimalt antall arbeidstimer ut av, sier Micael Amandusson. 
Raske bevegelser
En annen egenskap som utmerker KT Delta, er bevegelseshastigheten. I sine raskeste hastighet kommer den ned i en syklustid på et halvt sekund. Det gjør at den er effektiv i håndteringer der det gjelder å få unna flere oppgaver samtidig. I tillegg tar den svært liten plass og kan for eksempel også monteres i et tak. Opptil ti roboter kan settes sammen i en enhet som arbeider sammen. Når det gjelder vekt fås KR Delta-robotene for nyttelaster på opptil seks kilo. Rekkevidden er opptil 1200 millimeter. Vår KR Delta-robot er det perfekte valget for pick and place-applikasjoner, sortering, pakking og næringsmiddelhåndtering.
Styreenheten som er spesielt beregnet for serien, er KR C5 micro, som i tillegg til sin slanke utforming også trekker 35 prosent mindre energi enn forgjengerne sine. – Til sammen utgjør KR Delta og KR C5 micro et svært godt og effektivt team, sier Micael Amandusson.

Medlemsnyhet

Bedrift
KUKA Nordic Norway

Sentrumsvegen 5
2860 HOV
Norge
KUKA Nordic Norway

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.078