23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Ny LVD kantpresse og laser til Furene

Arbeids- og inkluderingsbedriften Furene AS fikk rett før sommeren installert to helt nye maskiner fra LVD. Etter ferien ble maskinene igangkjørt og grundig opplæring av Furenes operatører ble gjennomført av LVDs dyktige spesialister.

Mekanisk avdeling på Furene AS leverer i hovedsak varer og tjenester til industrien på Sunnmøre. Fokusområder er platebearbeiding, sveising, maskinering og montering. De to siste årene er det gjort store investeringer i fornying av maskinparken og modernisering av bygningsmassen.

- Med en slik investering i topp moderne utstyr håper vi å bli enda mer attraktiv som leverandør på platebearbeiding til både etablerte og nye kunder. Vi ser allerede nå etter kort tids drift at vi har fått mange forespørsler og bestillinger fra nye kunder som ønsker å få skjært og knekt plater hos oss. Dette er selvsagt svært hyggelig og i tråd med våre forventninger til investeringen, forklarer Arne Straume, leder for mekanisk avdeling hos Furene AS.

Omfattende samarbeid

- Hos Furene AS setter vi den enkelte per-son sitt ståsted og kompetanse i sentrum, og gjennom opplæring på moderne og effektive maskiner er målet å gi den enkelte økte ferdigheter som arbeidsmarkedet etterspør. Sør på Sunnmøre har bedriften et omfattende samarbeid med næringslivet som et ledd i attføringsarbeidet, og samtidig vi er også leverandør av varer og tjenester til flere store bedrifter sier Arne Straume.

Nøyaktighet og hastighet

Maskinene som er installert hos Furene er en LVD Kantpresse type EasyForm-9, 170 tonn og lengde 3060 mm.

- Dette er en presisjonskantpresse med høy nøyaktighet og produktivitet. Maskinen er utstyrt med Easy-Form som overvåker vinkelen på knekken i sanntid, og systemet gir umiddelbar tilbakemelding til TOUCH-B kontrollen slik at hver del er formet med riktig vinkel fra første knekk, forklarer Trond Aasen fra LVD Scandinavia AS. Maskin nummer to er en LVD Laser type Lynx 4kW 3015, en fiberlaserskjærer med stor fleksibilitet og produktivitet.

- Med denne laserskjæreren kan man skjære jernholdige og ikke-jernholdige materialer, inkludert kobber og messing, på en pålitelig måte med utmerket skjærekvalitet. Skjærehastigheten er tre ganger hastigheten av en CO2-laser, og man oppnå lave kostnader per del. Høy oppetid med en tilnærmet vedlikeholdsfri laserkilde, og svært lave driftskostnader er andre fordeler med Lynx-modellene, avslutter Trond Aasen.

For mer informasjon se: www.furene.no og www.lvdscandinavia.no

Bildetekst 1: Foran den nye LVD fiberlasermaskinen, fra ven-stre: Arne Straume, avdelingsleder Furene AS, Trond Aasen fra LVD Scandinavia, Leif Harald Solvåg maskinoperatør og Arnt Egil Brautaset, driftsleder, de to siste fra Furene AS.

Bildetekst 2: Tegninger blir klargjort før laserskjæring

Bildetekst 3: God stemning med ny kantpresse i huset

LVD Scandinavia AS
Henrik Bullsveg 42
2069 Jessheim
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO916606249

Kontaktperson

TJ

Send til en kollega

0.047