23948sdkhjf

Vi styrker kapasiteten for bearbeiding av formverktøy

| Medlemsnyhet | Bedrift Dormer Pramet

De siste årene har den globale produsenten Dormer Pramet utvidet sitt utvalg av indekserbare og solide, runde verktøy for å støtte en rekke applikasjoner for støpeformer.

Denne mangfoldige industri har et bredt utvalg av støpekomponenter, ofte med materialer i en tilstand som gjør dem vanskelige å bearbeide, med et krav til verktøy som kan støtte høy mating, samt store materialfjerningshastigheter.

 

Vanlige komponenter inkluderer injeksjonsformer av plast, smededyser, støpegods og mikroformer, hvor hver krever applikasjonsspesifikk verktøy. Dette bruksområdet dekker kraftig røffing til fin etterbehandling.

 

Dormer Pramet samarbeider med et bredt spekter av produsenter av matriser og støpeformer, fra selskaper som lager små komponenter, for eksempel former til flasker og mobiltelefonvesker, til store smier. Arbeidsemner er ofte laget av vanskelige å bearbeide materialer, som for eksempel herdet stål, herdet verktøystål og rustfritt stål.

 

De mest typiske inkluderer P20, H13 og D2 verktøystålmaterialer, basert på internasjonale standarder. P20 er et allsidig, lite legert materiale som gir god seighet og moderat styrke. Det brukes ofte til injeksjonsformer og støpegods av plast.   

 

Et allsidig krom-molybdenmateriale, H13, er egnet for applikasjoner der temperaturen svinger under bearbeidingsprosessen. Den motstår termisk utmattelse og sprekker som kan oppstå når du lager formene på forskjellige stadier.

 

Til slutt er D2 verktøystål med høyt karbon og krom, som har gode nivåer av slitasje og slitestyrke egenskaper. Den varmebehandles vanligvis til en hardhet på rundt 62 HRC, hvor den fremdeles kan bearbeides med de riktige verktøyene og maskineringsstrategiene. De høye nivåene av krom gir det et middels nivå av korrosjonsbestandighet når det herdes.

 

Med de mange forskjellige emnematerialene og forskjellige størrelser som involverer flere bearbeidingsoperasjoner, er det viktig å ha de rette skjæreverktøyene. Dormer Pramet tilbyr mange standard- og spesialverktøy - primært fresere - for å støtte produksjonen av små batch-mengder for spesifikke applikasjoner.

 

På grunn av denne varierte naturen i bransjen krever sluttbrukere et godt nivå av teknisk støtte og råd for å skaffe seg riktig verktøy av høy kvalitet. For å hjelpe kundene med å bygge kunnskap og ekspertise, har Dormer Pramet utviklet et dedikert team for dø- og muggsegmentet.

 

Ledende er Pavel Jass, segmentleder for segmentet. Han sa: “Vårt form- og støpesegmentet har både vendbare og solide verktøy. Dette betyr at vi kan tilby skjæreverktøy for et bredt spekter av operasjoner. Vårt fresesortiment gir hovedtyngden av dette tilbudet, fra grovbearbeiding til fin etterbehandling. Programmet inkluderer kopifresing, ansiktsfresing, skulderfresing og fresere med høyt fôr. ”

 

Som en del av utvidelsen til form- og støpesegmentet har Dormer Pramet bygget et omfattende sortiment av høyfôrfreser med flere nylige introduksjoner. SBN10-skjærene er for eksempel egnet for en rekke fresearbeid, med sin unike lommedesign, fra grovbearbeiding til etterbehandling. En rekke diametre er tilgjengelige fra 16 - 42 mm, med flere designalternativer.

 

Denne kutteren er støttet av en rekke BNGX10-innlegg, for skjæredybder opptil 1 mm. Den patenterte dobbeltsidige innsatsen med fire skjærekanter gir et svært kostnadseffektivt og allsidig alternativ.

 

I tillegg støtter den nye dobbeltsidige SNGX11-innsatsen høy fresing på opptil 1,7 mm kuttedybde. Lagt til i november 2019, garanterer sortimentets sterke forkant høye holdbarhet og prosessikkerhet - spesielt når du bearbeider hjørner i lommen. Med åtte skjærekanter representerer den firkantede SNGX11 også en ekstremt økonomisk løsning.

 

En annen nøkkeloperasjon i form- og støpeapplikasjoner er kopimaling. Dormer Pramets familie av indekserbare freseverktøy inkluderer SCN05C-fresere for halvfabrikasjon og etterbehandling av stål, herdet stål og støpejern.

 

Den tette stigningen øker antall tenner og muliggjør minst 20 prosent høyere produktivitet enn vanlige kappskjær. Tilbyr reduserte vibrasjonsnivåer, og er optimalisert for jevn kutting av hjørner og lommer.

 

Dormer Pramets SRC10 kuttere med liten diameter er også tilgjengelig i diameter fra 25 - 66 mm og i en rekke stiler. Alt har gjennom kjølevæske, et stort antall tenner og har en lommedesign som gir maksimal støtte til innsatser med åtte fasetter.

 

Produsentens indekserbare kulenese-kuttere (inkludert ZP, XP, SRC og PPH) gir et annet valg når du ruver til halvlakkering av en lomme. Multiside XP-serien er for eksempel en høyytelses profileringsløsning, med det patenterte SideLok ™ klemmesystemet for høy stabilitet, spesielt i femakset bearbeiding av komplekse overflater.

 

Fra et rundt verktøyperspektiv støtter Dormer Pramets solide kulenese-kuttere 3D-profilfresing og konturering av komplekse overflater. S2xx- og S5xx-sortimentet for herdet stål er tilgjengelig i korte til ekstra lange lengder og har en dobbel radius for å redusere skjærekrefter og støtte høyere mating.

 

En forstørret bane tåler radiale krefter som genereres ved bearbeiding av herdede stål, mens en forsterket riveutforming øker stabiliteten og metallfjerningshastighetene.

 

S7xx-programmet med massivkarbidkuttere gir også muligheten til å frese flere materialer. Alle kuttere i dette området har en ekstra margin på forkant for en svært stabil og sikker prosess. En rekke diametre, lengder, fløyteutførelser og belegg, i tillegg til grovprofil og hjørneradier, gjør dette sortimentet til et godt allsidig valg.

 

Spesielt inkluderer endefabrikkene S766 og S767 differensiell stigning for skravfri bearbeiding, utmerket overflatebehandling og en ulik spiral for å redusere skjærekreftene og forbedre maskineringsytelsen. Den ulike helixen forbedrer effekten gitt av differensiell tonehøyde, noe som gir enda høyere hastigheter.  

 

Dette brede utvalget av skjæreverktøy demonstrerer Dormer Pramets forpliktelse til form- og formsegmentet, med ytterligere tilskudd planlagt i de kommende årene.

      

For mer informasjon om Dormer Pramet, vennligst besøk www.dormerpramet.com eller kontakt nærmeste forhandler.

Medlemsnyhet

Bedrift
Dormer Pramet

Linjegatan 9
302 50 Halmstad
Sverige
Dormer Pramet

Bilder & videoer

Med åtte skjærekanter representerer den firkantede indekserbare SNGX11 en ekstremt økonomisk løsning.

Send til en kollega

0.125